Отборът на Рилски спортист се класира за финала в Националната

...
Отборът на Рилски спортист се класира за финала в Националната
Коментари Харесай

Рилски спортист си осигури място на финала, след убедителна победа над Спартак в мач №5

Отборът на Рилски състезател се класира за финала в Националната баскетболна лига. " Скиорите " се наложиха с 84:52 (25:20, 10:14, 18:12, 31:6) над Спартак Плевен в мач №5 от полуфиналната серия сред двата отбора и с 3-2 победи се класираха в разногласието купата. Там Рилецо ще се опита да детронира настоящите първенци от Балкан. Както е известно, ботевградчани към този момент отстраниха Черноморец с 3-1 триумфа.

Така за трети път в последните четири години Рилски състезател доближава до финала в шампионата, откакто стори през 2021-ва и 2022-ра. Самоковци ще се опитат да вземат реванш от Балкан за провалянето си преди две години, като също по този начин ще се опитат да завоюват първа шампионска купа на България в своята история.

Спартак пък хвърли всички сили довечера и бе равносилен на своя противник до началото на последната четвърт, само че във финалния интервал Рилски направи унищожителна серия, която дефинитивно пречупи силите на спартаклии. Отборът на Любомир Минчев ще се бори за бронзовите медали с отбора на Черноморец.

Най-резултатен за спечелилите бе Джоузеф Лоусън, който записа 21 точки и 9 битки. Алън Арнет добави 19 точки, а Алекс Симеонов остана с 11 точки и 7 овладени топки.

За Спартак (Плевен) Талиб Занна означи 12 точки и овладя 13 битки.
 Спартак (Плевен) завоюва в Самоков и изравни серията против Рилски състезател
Спартак (Плевен) завоюва в Самоков и изравни серията против Рилски състезател

Първа победа като посетители над " скиорите " от 14 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР