Министерството на външните работи на Украйна нареди на чуждестранните дипломатически

...
Министерството на външните работи на Украйна нареди на чуждестранните дипломатически
Коментари Харесай

Украйна възобнови консулските услуги за украински мъже

Министерството на външните работи на Украйна подреди на задграничните дипломатически институции да възобновят приема на заявки за даване на консулски услуги на мъже във военна възраст от 18 май, оповестява УНИАН.

Според пресслужбата на ведомството експерти от Министерството на външните работи са  актуализирали нормативните документи и направиха промени в логаритмите на осведомителните и информационните системи. Това направи допустимо привеждането на консулската активност в сходство със закона " За изменение и допълнение на някои законодателни актове на Украйна по някои въпроси на военната работа, мобилизацията и военния доклад ".

От 18 май мъжете на възраст 18-60 години, които са в чужбина , имат опция да аплайват за консулски услуги.
 Украйна стопира консулските услуги в чужбина за мъже в наборна възраст
Украйна стопира консулските услуги в чужбина за мъже в наборна възраст

Ще се изготвят само документи за завръщане в страната

" Съгласно новото законодателство, наред с документите, които са нужни за приемане на определената консулска услуга, такива претенденти би трябвало да показват и документ за военна отчетност на книжен (VOD) или електронен притежател (e-vod). Ще може да се подава единствено преди стартирането на електронния наборен кабинет, в който всеки ще може независимо да генерира електронен документ ", акцентират от Министерство на външните работи.

Хартиен или електронен боен регистрационен документ за приемане на консулски услуги не може да бъде показан в три случая.

" Първо, когато приказваме за издаване на персонална карта за връщане в Украйна (т.нар. " бял ​​паспорт " ), когато се прави консулско деяние в полза на дете, чийто втори родител е чужденец или лице без поданство, в случай че задържан или лишен от независимост претендент кандидатства за консулски услуги ", обясниха от министерството.
 Украинският парламент при закон за мобилизацията на пандизчии
Украинският парламент при закон за мобилизацията на пандизчии

Законовите промени отварят опция към 50 000 души с престъпно минало да бъдат призовани на военна работа

Припомняме, че услугите бяха спрени за украински мъже на военна възраст в чужбина от 23 април. Тогава външният министър Дмитрий Кулеба сподели, че " пребиваването в чужбина

Това провокира вълна от отвращение Например във Варшава 300 украинци блокираха паспортната работа с искане да им върнат паспортите.

Президентът на Украйна, признат от Върховната рада за възстановяване на някои въпроси на мобилизацията, военната регистрация и военната работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР