Ливанската ислямистка групировка Хизбула предприе серия от нападения срещу военни

...
Ливанската ислямистка групировка Хизбула предприе серия от нападения срещу военни
Коментари Харесай

“Хизбула“ започна серия от ответни атаки срещу Израел

Ливанската ислямистка формация " Хизбула " предприе серия от набези против военни позиции на Израел. Атаките идват в отговор на това, че Израел усили личните си удари предната вечер.
Прочетете още
От началото на войната в Ивицата Газа сред Израел и " Хамас " на 7 октомври подкрепяната от Иран " Хизбула " съвсем всекидневно разменя огън с израелската войска в поддръжка на палестинския си съдружник.

Организацията заяви, че е направила " въздушна офанзива благодарение на безпилотни самолети с експлозиви против... казармите " Ифта ", като е поразила позициите на вражеските офицери и бойци ". Нападението е било в отговор на удар с дрон по мотоциклет в Маждал Селм по-рано денем.

Двама души са били ранени при удара с дрон.

В изказване на израелските военни се споделя, че " двама терористи на " Хизбула ", настоящи в региона на Маждал Селм, са били ударени от аероплан ". По-късно ливанското шиитско придвижване заяви, че е свалило безпилотен аероплан " Хермес 900, който е атакувал техни хора и села.

" Хизбула ", която през последните седмици усили потреблението на дронове, пое отговорност и за няколко набези против израелски военни позиции " в отговор на израелската експанзия против южни обитаеми места и цивилни домове ".

" Врагът (Израел) ускори нападенията си през миналата нощ ", заяви Националната осведомителна организация на Ливан.

Те включваха " серия от удари с безпилотни самолети, които доведоха до смъртни случаи, ранени и огромни вреди " в няколко обитаеми места наоколо до границата.

Израелските изтребители са нанесли удари по " обилни обекти на Хизбула " в няколко региона на Южен Ливан, в това число Адлун, на 30 км от границата, в отговор на изстрелвания, ориентирани към Северен Израел.

На 31 май една жена беше убита, а няколко души бяха ранени при удар на израелски дрон в покрайнините на Адлун, който изцяло унищожи една къща.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР