Президентът на Русия Владимир Путин е на втория и последен

...
Президентът на Русия Владимир Путин е на втория и последен
Коментари Харесай

Путин твърди, че Русия не планира превземане на град Харков

Президентът на Русия Владимир Путин е на втория и финален ден от пътуването си до Китай, като задачата му е да ускори икономическите връзки със страната. Заради западните наказания комерсиалният оборот сред Москва и Пекин се е увеличен след началото на войната в Украйна и към този момент надвишава 200 милиарда $ годишно. Двата колоса обаче имат намерение да отидат още по-далеч.
Сигурен съм, че нашият стратегически съюз в енергийния бранш, който се трансформира в опорен дирек на целия световен пазар на сила и запаси, ще продължи да укрепва. Русия е подготвена и способна непрестанно и надеждно да доставя китайската стопанска система, предприятия, градове, селища с екологично чиста, налична сила, светлина и топлота.
Владимир Путин, президент на Русия

Путин посети и ревюто Китай-Русия в Харбин, в североизточната част на Китай. Градът е специфичен за Русия, защото в миналото е бил дом на доста съветски емигранти. Символично политикът постави цветя на локалния паметник на починалите съветски бойци и посети православната черква „ Покров Богородичен “. В диалозите сред Китай и Русия беше наранена и тематиката за войната в Украйна. Путин съобщи, че приветства ролята на Китай в опитите за намиране на дипломатическо решение на спора. Той добави, че към сегашния миг Москва не възнамерява завладяването на град Харков. Той означи, че съветските елементи напредват " всеки ден " като задачата на съветската атака в Северна Украйна е да отговори на украинските набези против съветската Белгородска област. Путин приключи с това, че армията цели да сътвори буферна зона против украинските обстрели на съветска територия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР