Мъжът, нападнал съпруга на бившата председателка на Камарата на представителите

...
Мъжът, нападнал съпруга на бившата председателка на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Нападателят на Пол Пелоси е осъден на 30 години затвор

М ъжът, нападнал брачна половинка на някогашната председателка на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, е наказан на 30 години затвор. Това заяви BBC.  

Дейвид ДеПейп беше наказан за нахлуване и опит за похищение на федерален чиновник през ноември след едноседмичен развой в Сан Франциско. В резултат на нападението Пол Пелоси, който в този момент е на 84 година, е в болница в продължение на шест дни със строшен череп и други пострадвания. 

Съпругата на Пелоси е поискала на ДеПейп да бъде наложена " доста дълга " присъда. 

ДеПейп е изправен и пред пожизнен затвор по обособени щатски обвинявания. 

Видеозапис на случая, излъчен по време на процеса, демонстрира по какъв начин ДеПейп, канадски жител, който живее в Съединени американски щати от две десетилетия, нахлува в дома на Пелоси в Калифорния, въоръжен с чук, на 28 октомври 2022 г. 

No one else in California goes to prison for assault. I will be watching future cases to make sure they all get 30 years. We all know they won't. A two-tiered system

Paul Pelosi hammer attacker David DePape receives maximum sentence of 30 years in prison
— Pitt Fan 1 (@driscoll1142)
ДеПейп попитал за брачната половинка на Пелоси, която не била у дома, когато се сблъскал със брачна половинка на законодателката в дома на двойката. 

Когато служителите на реда пристигнали, откакто се отзовали на повикване на 911, те разкрили Пелоси и ДеПейп, като и двамата държали оръжия. 

Минути по-късно - откакто бил помолен да хвърли оръжието - ДеПейп ненадейно блъснал Пол Пелоси, след което бил повален на земята от служителите на реда. Целият случай е сниман от камерите, носени от органите на реда. 

В допълнение към счупения череп, Пол Пелоси е получил пострадвания на ръката и дланта си. По време на нападението той е бил ударен три пъти. 

В писмо, подадено преди произнасянето на присъдата, брачната половинка на Пелоси приканва съда да постанови " доста дълга " присъда за ДеПейп, като прибавя, че тя и брачният партньор ѝ в никакъв случай не са могли да обсъдят случая. 

" Пол и аз не сме обсъждали събитията от онази ужасна нощ. Пол не желае проблема да се подлага на наново разглеждане, а мнението на лекарите е, че разискването на жестокото нахлуване единствено ще възобнови контузията му ", написа тя. 

По време на правосъдния развой Пол Пелоси свидетелства, че ДеПейп е споделил, че проектът му е да " в профил " брачната половинка му, която той наричал " водач на групата ". 

" Беше голям потрес, като го гледах, като държи чука. Разбрах, че съм в сериозна заплаха. Опитах се да запазя допустимо най-голямо успокоение ", спомня си господин Пелоси.  

След нападението Пол Пелоси споделя, че идващият му спомен е, че се е събудил в " локва кръв " и е бил откаран в болница. 

В личното си писмо до съда преди произнасянето на присъдата Пол Пелоси показва, че към момента се бори с последствията от нападението.  

Paul Pelosi attacker David Depape has been sentenced to 30 years in prison.
— Ron Filipkowski (@RonFilipkowski)
" Ходя постепенно и имам усложнения с равновесието. Почти всеки ден получавам главоболие, което се трансформира в мигрена, в случай че не се вземат бързи ограничения. Имам потребност да дремя денем и не мога да претърпявам ярка светлина или мощни шумове за продължителни интервали от време ", написа той.  

Адвокатът на ДеПейп, назначен от съда, Джоди Линкър, твърди, че клиентът му е бил стимулиран от тайни теории, в които обвиненият вярвал. 

Прокурорите обаче настояват, че ДеПейп е имал " проект за принуждение ", като означават, че той е споделил на следователите, че има " лист с цели " и проект да счупи коленете на брачната половинка на Пелоси, в случай че тя не разкрие " истината ". По време на ареста си ДеПейп е разполагал и тиксо. 

В допълнение към федералните обвинявания, ДеПейп е изправен пред обособени щатски обвинявания, свързани с нападението. Те включват кражба с щурм, нахлуване със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора и опит за ликвидиране. 

Ако бъде наказан по тези обвинявания, го чака пожизнен затвор. Той не се е признал за отговорен, акцентира BBC.  

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР