Петима са арестувани в рамките на специализирана полицейска операция на

...
Петима са арестувани в рамките на специализирана полицейска операция на
Коментари Харесай

Арестувани в Кюстендил, Перник… за опит да източат повече пари по европроекти

Петима са задържани в границите на профилирана полицейска интервенция на територията на шест области – София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора. Тя е извършена на 15 май под надзора на прокуратурата с присъединяване на спецполицаи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според данните петимата са разследвани за показване на погрешни сведения за да получат повече средства от фондове на Европейския съюз и от българския държавен бюджет, предопределени за съфинансиране на планове.

Двама от арестуваните са регистрирани аграрни производители, които имат подписан контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ по план за биосигурност. По първични данни по отношение на осъществяването на плана те сключвали контракти с трети лица за закупуването на земеделска техника и съоръжение от търговски сдружения на по-високи цени. Целта била завишаване на цената на утвърденото подкрепяне и възвръщане на надписаната стойност по предварителна сделка в брой или посредством фиктивни контракти. По време на полицейската акция са открити документи и земеделска техника, която има отношение към незаконната активност. Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР