След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни

...
След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни
Коментари Харесай

Откриха нарушения при строителство в имот на Прокопиев

След инспекция, предоставена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието, представители на Община Созопол са открили нарушавания на разпореждания от Закона за устройство на територията (ЗУТ) при градеж на „ Открит басейн “ в частен парцел в местността „ Буджака “. Той е благосъстоятелност на предприемача Иво Прокопиев, прецизира " Нова телевизия ".

Съставен е и акт за определяне на административно нарушаване. Въз основа на тези констатации и след извършено административно произвеждане, кметът на Созопол е издал заповед за прекъсване на строителните и монтажни работи. Те могат да продължат единствено с позволение на административния орган, издал заповедта, след премахване на аргументите за прекъсването му. Заповедта е връчена на прокурист на притежателя.

От представителите на общината, в същия парцел, е установено и съществуване на противозаконен градеж – „ Плътен дувар на солидна ограда “ с височина два метра, построена в нарушаване на издаденото позволение за градеж (РС). С друга заповед кметът на Созопол подрежда унищожаване на противозаконния градеж над височина на цокъла 0.60 м., колкото планува районен съд. След влизане в действие на заповедта притежателят ще има опция да го отстрани непринудено. В противоположен случай това ще се случи наложително.

По предписание на ВАП през юли, август и септември бяха осъществени редица инспекции от способени органи – ДНСК/РДНСК, съответни общини и министерства на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието. Издадени бяха редица заповеди за прекъсване на противозаконни градежи и унищожаване на други в парк „ Росенец “, на плажа „ Обзор “, а по отношение на открити нарушавания, бе импортиран митинг против разрешението за градеж от 10.09.2018 година, издадено от основния проектант на Община Созопол за „ Алепу вилидж “, както и против осем позволения за градеж от 05.12.2019 година, издадени от основния проектант на община Несебър за „ Комплекс „ Венид Еко вилидж “ - жилищни здания и хотел - етапно строителство, 36 броя къщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР