След новината, че Продължаваме промяната няма да се коалира предизборно

...
След новината, че Продължаваме промяната няма да се коалира предизборно
Коментари Харесай

Стоян Михалев: ПП сгреши

След новината, че " Продължаваме промяната " няма да се коалира предизборно с " Демократична България " някогашният народен представител Стоян Михалев предизвести, че има " сили на реставрацията, които са доста удовлетворени от това решение ".

" Демократична България " регистрира решението на " Продължаваме промяната " да се яви независимо на идните избори като неточност. Според дясната коалиция - групировката на Кирил Петков и Асен Василев не може да стане първа политическа мощ без тях.

" Математически, в случай че бяхме дружно, шансът да ни бъде връчен първият мандат, е безусловно сигурен, което би дало опция да се сътвори държавно управление на реформаторските сили. Сега в тази обстановка този късмет е подложен под въпрос и силите на реставрацията евентуално ще са доста удовлетворени от това решение ", разяснява Стоян Михалев от Демократична България.

Според социолога Петър Петров обаче решението на " Продължаваме промяната " се базира не просто на математика, само че и на идеология.

" 2+2 предизборно съвсем в никакъв случай не е равно на 4 следизборно, както може да се види на обединението на националните партии. " Демократична България " има ядро от гласоподаватели, а " Продължаваме промяната " към момента търси и намира себе си на доста разнообразни места ", счита социологът Петър Петров.

Всъщност двете обединения са доста близки идеологически, демонстрира " политическият компас " на Ивайло Динев, който нарежда българските партии на база на техните стратегии.

Решението - да не се коалират предизборно, политологът си изяснява с желанието на Кирил Петков и Асен Василев да привлекат по-широк набор от гласоподаватели.

" Те се пробват да си изградят имидж на центристка партия, с цел да могат да привлекат разочаровани гласоподаватели от левия набор, които са периферията на Българска социалистическа партия. Странейки от Демократична България те рискуваха да изгубят от периферията от предходните избори ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР