ЛОНДОН (AP) — Законът на Обединеното кралство за депортиране на

...
ЛОНДОН (AP) — Законът на Обединеното кралство за депортиране на
Коментари Харесай

Съдия от Белфаст казва, че части от британския закон за депортиране на мигранти не трябва да се прилагат в Северна Ирландия

ЛОНДОН (AP) — Законът на Обединеното кралство за депортиране на търсещи леговище лица не би трябвало да се ползва в Северна Ирландия, защото елементи от него нарушават отбрана на правата на индивида, постанови арбитър от Белфаст в понеделник.

Законът за незаконната миграция е несъответстващ с Европейската спогодба за правата на индивида и подкопава правата, планувани в мирното съглашение от Разпети петък от 1998 година, сподели съдията от Върховния съд Майкъл Хъмфрис.

Англия Премиерът Риши Сунак сподели, че държавното управление ще апелира присъдата.

Законът е централен за противоречивия проект на Сунак да депортира някои мигранти в Руанда, само че не беше ясно незабавно какво влияние ще има решението върху тази самодейност.

Въпреки че кабинетът на министър-председателя съобщи, че решението няма да провали или забави депортациите в Руанда, които съгласно държавното управление на Обединеното кралство ще стартират през юли, юрист, чийто клиент надви при завеждането на делото, сподели, че законът няма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР