Тази година на зрелостния изпит по БЕЛ е отчетен най-високият

...
Тази година на зрелостния изпит по БЕЛ е отчетен най-високият
Коментари Харесай

Отчетоха рекордно висок резултат на матурата по БЕЛ

" Тази година на зрелостния изпит по БЕЛ е регистриран най-високият резултат в брой точки, откогато  се организират такива изпити – 58,48. Той е с няколко десети по-добър от досегашния рекорден резултат, регистриран през 2008 година. ". Това съобщи на брифинг министърът на образованието Галин Цоков.
По думите му предходната година този брой точки бил с 8,4 по-нисък, а точно - 50,12.
“По този метод междинният триумф по БЕЛ тази година е Добър 4,32, а предходната година беше 3,93. Тоест има едно съществено повишаване на междинния брой точки, достигнати от учениците, и се повишава междинният триумф ”, акцентира министърът.
Той регистрира спад със 7 на 100 на слабите оценки, с 6% - на междинните, и понижаване на положителните оценки. „ Забелязва се растеж на доста положителните оценки. А отличните такива са 6,5 на 100 ”, изясни Цоков.
„ За втория зрелостен изпит по профилиран предмет междинният брой точки е 67,18. Това подхожда на Много добър 4,72. Миналата година броят точки е бил 62,11, а междинният триумф - Добър 4,48. Основното покачване на оценките се следи при най-популярните изпити за втори предмет при зрелостниците – Английски език и Биология ”, регистрира министърът. И добави: " По-висок е и резултатът по Математика ". 
За НВО след 4 клас също се регистрира скок на точките. „ Средният брой точки по БЕЛ е 72,6, което подхожда на Много добър 4,97, а по Математика точките са 70,53 ”, акцентира Цоков.
Учениците, които имат отлични оценки и по двата предмета, са 15 570, което е с 50 на 100 повече по отношение на миналогодишния им брой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР