Израелското посолство към Светия престол днес изрази протест, след като

...
Израелското посолство към Светия престол днес изрази протест, след като
Коментари Харесай

Нобелова лауреатка осъди инвазията в Газа, Израел протестира

Израелското посолство към Светия трон през днешния ден изрази митинг, откакто Нобелов лауреат от Йемен упрекна Израел в геноцид в Газа по време на събитие във Ватикана, съобщи Ройтерс. Посолството изрази " отвращение и потрес " по отношение на мненията на правозащитничката Тауакул Карман по време на конференция в събота, проведена от основаната от папа Франциск Фондация " Фратели Тути " (Fratelli Tutti). Карман, която получи Нобеловата премия за мир през 2011 година за приноса си към митингите по време на Арабската пролет, съобщи пред публиката в преддверието на базиликата " Свети Петър ": " Светът мълчи пред геноцида и етническото пречистване на палестинския народ в Газа ".

В отворено писмо, оповестено в " Екс " през днешния ден, израелското посолство отхвърли обвиняванията на Карман и ги назова неистини. " Събитието бе помрачено от искрено антисемитска тирада ", сподели още то. " Съжаляваме, че сходна тирада бе произнесена без никой да почувства честен дълг да се намеси и да приключи този срам ", се прибавя в изказването.

След като загатна Газа, Карман получи шумни овации от публиката, която бе формирана от Нобелови лауреати, политици и публични представители на църквата. Папата не участва на събитието.

Отношенията сред Ватикана и Израел са все по-обтегнати от началото на войната в Газа и еврейски групи упрекват папа Франциск, че не назовава нашествието на палестинския анклав акт на самоотбрана след офанзивите на " Хамас " от 7 октомври, отбелязва Ройтерс.

През март израелското посолство към Светия трон разкритикува държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, откакто той упрекна израелските въоръжени сили, че са устроили кланица в Газа.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР