И тази вечер десетки хора се събраха на протест на

...
И тази вечер десетки хора се събраха на протест на
Коментари Харесай

Гневни протестиращи срещу реорганизацията в центъра на София отново поискаха отмяната ѝ

И довечера десетки хора се събраха на митинг на кръстовището на ул. " Фритьоф Нансен " и бул. " Патриарх Евтимий " в София против безумната реоорганизация на придвижване, осъществена от ПП-ДБ-СС. Те блокираха придвижването по ул. " Фритьоф Нансен " и ограничиха трафика на коли и тролейбуси по бул. " Патриарх Евтимий ", съобщи БНР.

Според протестиращите, местата за паркиране в региона са намалели с 60%, а по бул. " П. Евтимий " сред улиците " Граф Игнатиев " и " Георги С. Раковски " се образуват колони от коли, като придвижването на транспортните средства към този момент се прави в две вместо в три ленти.

Протестът стартира след 18.30 ч., като желанията са той да продължи до 20.00 часа.

В региона има полиция.

Един от протестиращите - Васил Казаков, уточни пред БНР:

" Целият този план беше стартират и осъществен без никакво публично разискване. На транспортната комисия ние казахме всичките си доводи. Нямаме нищо срещу велоалеите, само че да бъдат изпълнени както би трябвало. Паркоместата би трябвало да бъде непокътнати, тъй като сега голям брой или над 60% от паркоместата в региона изчезнаха. Компенсаторни ограничения щяло да има някъде, вероятно, в случай че вземат едни паркинги под НДК, само че това е вероятно и в миналото, а ние всекидневно се борим с едни и същи проблеми - няма къде да паркираме ".

Новата организация на придвижването в центъра на София не е съгласувана със столичната пътна полиция, съобщи началникът ѝ комисар Николай Крушарски:

" Към днешна дата планът за новата организация на придвижването към момента не е входиран в Отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи за координиране според настоящото законодателство все още. Съгласно предходните и заключителни разпореждания на Закона за придвижване по пътищата, Отдел " Пътна полиция " би трябвало да издаде документално мнение във връзка с всеки един план за организация на придвижването, когато се вкарва по този начин нова мярка ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР