След развода преди три години Мелинда Френч Гейтс прекрати партньорството

...
След развода преди три години Мелинда Френч Гейтс прекрати партньорството
Коментари Харесай

Мелинда Гейтс напуска съвместната фондация с Бил Гейтс 


След развода преди три години Мелинда Френч Гейтс приключи партньорството си с Бил Гейтс и в взаимната фондация (снимка: Bill & Melinda Gates Foundation)

Мелинда Френч Гейтс, някогашната брачна половинка на създателя на Microsoft – Бил Гейтс, разгласи през днешния ден, че ще подаде оставка като съпредседател на фондация Бил и Мелинда Гейтс ” идващия месец.

Френч Гейтс показа в обществената мрежа X, че в този момент е „ сериозен миг ” за отбраната и напредъка на правата на дамите по света. Съобщението идва съвсем тъкмо три години откакто семейство Гейтс разгласи развода си, отбелязва CNBC.

Мелинда ще разполага с спомагателни 12,5 милиарда $, които ще посвети на работата си „ от името на дамите и фамилиите ”. Тези пари са осигурени  вследствие на оставката и съглашението ѝ за развода с Бил Гейтс. Двойката се разведе през май 2021 година
още по темата
В настрана изказване Бил Гейтс сподели: „ Съжалявам, че Мелинда си потегля, само че съм сигурен, че тя ще има голямо въздействие в бъдещата си филантропска активност ”.

Работата на Фондация Гейтс се концентрира върху международни начинания за битка с бедността и световно опазване на здравето, в това число старания за битка с маларията в Африка, и обширни вложения в Индийския субконтинент и Южна Азия.

Френч Гейтс също е посветила доста време и пари на начинания за тъждество сред половете по целия свят. През 2015 година тя основа Pivotal Ventures, обособена организация, която се концентрира върху премахването на бариерите пред достъпа и опциите за малцинствата и дамите в Съединени американски щати.

Гейтс и Френч Гейтс се разделиха през 2021 година, повече от две години откакто CNBC за първи път заяви за връзката на съоснователя на Microsoft с опозорения финансист и наказан полов нарушител Джефри Епщайн. Първите срещи на Френч Гейтс с бракоразводни юристи започнаха през 2019 година

Фондация Гейтс е една от най-мощните частни филантропски организации в света през последните десетилетия. Гейтс насочи лъвския дял от положението си към фондацията дружно със фамилния си офис Cascade.

Френч Гейтс се причисли към Макензи Скот, някогашната брачна половинка на съоснователя на Amazon Джеф Безос, в процеса на цялостно обособяване на филантропските си инициативи от тези на някогашния си брачен партньор.

Ето цялостното изказване на Френч Гейтс:

“След деликатно обсъждане взех решение да се отдръпва от ролята си на съпредседател на фондация Бил и Мелинда Гейтс. Последният ми работен ден във фондацията ще бъде 7 юни.

Това не е решение, което взех леко. Изключително съм горда от основата, която Бил и аз изградихме дружно, и от изключителната работа, която вършим за справяне с неравенствата по света. Дълбоко съм загрижена за екипа на фондацията, нашите сътрудници по света и всеки, който е допрян от работата му.

Предприемам тази стъпка с цялостната убеденост, че фондацията е в добра форма, със своя извънредно кадърен основен изпълнителен шеф Марк Сузман, екипа на изпълнителното управление и умел ръб на попечителите, който подсигурява, че цялата значима работа продължава. Времето е уместно да продължа напред към идната глава от моята филантропия.

Това е сериозен миг за дамите и девойките в Съединени американски щати и по света – и тези, които се борят за отбрана и прогрес на равенството, незабавно се нуждаят от поддръжка. Съгласно изискванията на съглашението ми с Бил, при овакантяване на фондацията, ще имам спомагателни 12,5 милиарда $, които да посветя на работата си в името на дамите и фамилиите. Ще споделя повече за това по какъв начин ще наподобява това в близко бъдеще ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР