Срокът за кандидатстване за Лятната стажантска програма на институт GATE

...
Срокът за кандидатстване за Лятната стажантска програма на институт GATE
Коментари Харесай

Институт GATE приема стажанти в областта на големите данни и AI


Срокът за кандидатстване за Лятната стажантска стратегия на институт GATE е 21 юни 2024
(снимка: Институт GATE)

Институт GATE разгласи приема за лятната си стажантска стратегия. Тя е ориентирана към млади гении с интерес към огромните данни и изкуствения разсъдък, оповестиха от просветителната институция.

Тримесечната стратегия включва образование, значими проучвания и нововъведения. Тя ще стартира през юли и ще даде опция на стажантите да придобият на практика опит, работейки по интердисциплинарни проучвателен планове дружно с водещи специалисти в региона.

Участниците в стажантската стратегия ще практикуват в направленията ”Градове на бъдещето ” и “Интелигентно държавно управление ” във високотехнологичната постройка на първия в Източна Европа център за върхови достижения в областта на огромните данни и изкуствения разсъдък, който действа като самостоятелна конструкция на Софийския университет.
още по темата
Интереси в региона на разбора, ръководството, визуализацията и инженеринга на данни, както и опит в програмирането (Python, Java, C++ или други) са първата стъпка за подобаващите претенденти измежду студентите или приключилите STEM компетентност.

Жокерът за търсещите развиване в приложната област „ Градове на бъдещето ” са умения в машинно образование, задълбочено образование, компютърно зрение, Game Engines (Unity, Unreal), 3D визуализация на градски данни, моделиране на данни, бази данни, XML, JSON, Postgres – моделиране на градски данни и разработка на мобилни приложения. 

Младите хора с механически и аналитични умения или опит в области като антропология, социология, политически науки или информационни науки, интерес към въздействието на дезинформацията върху българската политическа среда могат да станат част от екипа „ Интелигентно държавно управление ” на GATE, работещ по откриването и проучването на дезинформация.

Крайният период за кандидатстване за Лятната стажантска стратегия на институт GATE е 21 юни 2024 година на [email protected], а подробна информация за програмата е оповестена.

Междувременно екипът на GATE ще взе участие на Кариерния конгрес на Факултета по математика и информатика към СУ „ Св. Климент Охридски ” на 28 май 2024 година, който обичайно ще се организира в двора пред ФМИ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР