След като президентът подписа указа за освобождаване на главния прокурор

...
След като президентът подписа указа за освобождаване на главния прокурор
Коментари Харесай

Политическите реакции след отстраняването на Гешев

След като президентът подписа указа за освобождение на основния прокурор Иван Гешев, отзив имаше и в Парламента.

След като освобождението на Иван Гешев като основен прокурор е реалност Христо Иванов още веднъж повтори главния приоритет: Промени в Конституцията и оптималното ограничение на пълномощията на основния прокурор.
-->
" Иван Гешев стартира да прави своите разкрития когато разбра, че политически към този момент няма бъдеще. Днес Иван Гешев е една добра вест " на трупчета ", съобщи Христо Иванов, ПП-ДБ.

Движение за права и свободи реагираха на изявлението на Иванов.

" Последните две години единствено приказват, а ние година и половина ги чакаме с изключение на говорене да влязат и в дейности. Представихме план, към момента са в полето на говоренето. Освен празни приказки са нужни и дейности ", добави водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от Българска национална телевизия.

Още през вчерашния ден от Българска социалистическа партия споделиха, че няма да вземат участие в диалози за измененията в Конституцията, до момента в който не видят съответни текстове.

" Конституция ли ще вършиме? Та вие един обикновен въпрос не можете да решите дружно. Това е държавно управление на омертата, страха и имунитетите ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Народното събрание няма по какъв начин да каже на Висш съдебен съвет какво да прави, съобщи ръководителят на правната комисия по отношение на подписания от президента декрет за освобождение на Иван Гешев като основен прокурор.

" Дали ще стигнем до конституционни промени сега, в който процедурата се развие тъй че да може да вероятно нови реформирани органи да изберат новия основен прокурор, следва да забележим. Всъщност това е и най-важното, което сега би трябвало да кажем - да забележим дали тези условия сега ще трансформират по някакъв метод мотивацията на другите политически обединения за конституционна смяна ", сподели Стою Стоев.

" ИТН " считат, че това не е правосъдна промяна, тъй като би трябвало да се промени цялата прокуратура.

" Политическа партия и Демократична България се вкараха в този капан. И като махнаха Иван Гешев трябваше да помислят - откакто този Военновъздушни сили с изминал мандат го махна, откакто може да го маха, би трябвало да може да си избере нов, а в случай че не може - Иван Гешев да се връща ", сподели още Тошко Йорданов, Има Такъв Народ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР