БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателите от Луизиана придвижват във

...
БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателите от Луизиана придвижват във
Коментари Харесай

Законодателите от Луизиана придвижват законопроект за прекласифициране на лекарствата за аборт, тревожат лекарите

БАТЪН РУЖ, Луизиана (AP) — Законодателите от Луизиана придвижват във вторник законопроект, който ще направи закононарушение притежаването на две медикаменти за предизвикателство на аборт без рецепта, ход, от който лекарите се притесняват, че може да им попречи да лекуват съответно пациентите си в точния момент.

Съгласно законопроекта, който има за цел да прекласифицира мифепристон и мизопростол, бременните пациенти към момента ще могат да имат медикаментите с годна рецепта. Независимо от това повече от 200 лекари подписаха писмо до законодателите, в което се споделя, че мярката може да сътвори „ спънка пред лекарите да предписват уместно лекуване “ и да провокира непотребен боязън и комплициране както измежду пациентите, по този начин и измежду лекарите. След това законопроектът отива в Сената.

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди мифепристон през 2000 година за преустановяване на бременност, когато се употребява в композиция с мизопростол. Върховният съд на Съединени американски щати изслуша причини през март от името на доктор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР