След като преминете границата на тридесетте години, всяка вкусотия, която

...
След като преминете границата на тридесетте години, всяка вкусотия, която
Коментари Харесай

Как да ускорим обмяната на веществата

След като преминете границата на тридесетте години, всяка вкусотия, която погълнете, може да ви проличи като паласка или брич. Отчасти за това е отговорно забавянето на скоростта на обмяната на веществата, както и намаляването на мускулната маса.

Има обаче способи за ускорение на обмяната на веществата и предотвратяване от нежелани натрупвания на мазнини. Един от тях е да вършиме почивки, когато упражнявате.

Това съществено ще форсира метаболизма ви. Ако вършиме почивки през няколко минути по време на тренировки, ще загубите повече лой, в сравнение с тези, които работят в общоприетоо движение.

Ако обичате да ходите пеш, ходете една или две минути обикновено, а по-късно в продължение на една минута увеличете скоростта на вървене. Повторете петнадесет пъти.

 Как да ускорим обмяната на веществата

Ако не сте фен на кафето, към този момент имате сериозна причина да станете подобен. Хората, които пият две чаши кафе на ден, имат с двадесет % по-висок метаболизъм спрямо тези, които не употребяват кафе.

Кофеинът форсира броя на сърдечните свивания и подтиква работата на централната нервна система. Не прекалявайте с кафето, изключително по време на вечеря, тъй като ще нарушите съня си.

Ако пиете ледено студена вода, това ще форсира обмяната на веществата ви. Тъй като тялото ни поддържа температура 36, 6 градуса, водата, попаднала в организма ни, би трябвало да се стопли до нужната температура.

За този развой тялото ще изгори сила. Можете да изразходвате до седемдесет калории в допълнение всеки ден, в случай че изпивате по литър и половина ледена вода.

Хапвайте яйца на закуска – това ще ви накара да не посягате към сладкото преди обяд. Пийте постоянно зелен чай – той оказва помощ за ускоряването на вашия метаболизъм.

Консумацията на богати на калций артикули като мляко, йогурт и кашкавал, усилва скоростта на обмяната на веществата. Ако имате задоволителен размер мускулна маса в тялото, това ще ви помогне по-бързо да изгорите непотребните мастни натрупвания.

Ако добавите два кг мускулна маса към тялото си, ще изразходвате 150 калории на ден повече, даже без да развивате тези мускули в допълнение.

Мускулите изгарят доста калории, даже когато се намират в положение на покой, да не приказваме за количеството калории, които изгарят по време на тренировки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР