След двете световни титли на ансамбъла по художествена гимнастика е

...
След двете световни титли на ансамбъла по художествена гимнастика е
Коментари Харесай

Треньорите на ансамбъла: Пътят беше много труден, но сега сме щастливи

След двете международни трофеи на ансамбъла по художествена гимнастика е време на почитателите да благодарят на " златните девойки ". Именно това направи водещата на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Христина Христова, която посрещна в студиото треньорите на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска, броени часове след следващия успех.

Нашите девойки завоюваха златото в многобоя и на смесеното комбиниране (три ленти и две топки) на шампионата в София.

Българската школа е една от най-силните, на фона на голямата конкуренция, само че какво сплотява тима в лицето на Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева? Отговорът пристигна от техните треньори в това необикновено премеждие.

" Пътят беше много комплициран, тежък старт за тях след олимпийската купа. Всички чакаха да имаме доста добър отбор, а те работят дружно единствено от четири месеца. Самите девойки знаят след какъв тим влизат в международната гимнастика, тъй че не е елементарно ", показа старши треньорът Весела Димитрова.

Коя е най-трудната част от цялото съревнование?

" Може би това е да застанеш, да се концентрираш преди да излезеш на килима, изключително пред тази аудитория в „ Арена Армеец “. Това са най-тежките минути, с цел да могат да се концентрират. Всеки път друго им споделяме. По-скоро им дублирам, че би трябвало да са доста спокойни, да изолират публиката, с цел да устоят на напрежението. Те въпреки всичко са доста нежни ", показа Весела Димитрова.

Психическата резистентност на ансамбъла е в основата на огромния триумф, само че треньорите също би трябвало да се оправят с напрежението.

" Аз се отхвърлям след всяко съревнование, макар че това е нещото, което върша най-добре. Но се вълнувам ужасно доста и това може би изхабява треньора. Така си приказвам, само че не съм се отказвала ", разкри Весела Димитрова.

Помощникът Михаела Маевска е непроменяемо до тима, индивидът, който внася баланс сред състезателките и Весела Димитрова. Част от този екип към този момент е и Ясена Стойнева.

" В тях виждахме едни девойки, които доста желаят да съумеят, виждахме предпочитание и това ни оказа помощ доста. Момичетата от предходния отбор идваха доста постоянно в залата и са говорили с тях. Беше едно надъхване ", показа Михаела Маевска.

Освен двете трофеи от Световното състезание в София, националният отбор завоюва и квота за Олимпийските игри в Париж 2024.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР