След 12-годишни проучвания на масивните звезди американски изследователи потвърдиха, че

...
След 12-годишни проучвания на масивните звезди американски изследователи потвърдиха, че
Коментари Харесай

Потвърдиха четвъртия спираловиден ръкав на Млечния път

След 12-годишни изследвания на солидните звезди американски откриватели потвърдиха, че Млечният път има четвърти лъкатушен ръкав.

Един от откривателите – професор Мелвин Хор, който е член на RMS Survey Team към учебното заведение по физика и астрономия към Университета на Лийдс, съобщи, че проучването на структурата на Млечният път е дало опция да се разбере по какъв начин действа една типична спираловидна вселена.

Освен това експертите са получили информация и за аргументите, поради които се появяват звездите.

През 50-те години на предишния век астрономите използваха само радио телескопи за картографиране на нашата вселена.

Техните наблюдения се концентрираха върху областите от газ в Млечния път, от който се раждат нови звезди.

 Галактика

Телескопът на НАСА - Spitzer Space, въпреки това извади на показ през 2008 година близо 110 милиона звезди, които бяха открити единствено в 2 спираловидни ръкава.

За последното си проучване астрономите са употребявали радио телескопи в Австралия, Съединени американски щати и Китай, като самостоятелно са следили 1650 солидни звезди.

Техните наблюдения и калкулации на дистанциите и яркостта на солидните звезди са посочили, че нашата вселена е разпределена в 4, а не в 2 спираловидни ръкава.

Според професор Хор неотдавна получените резултати не отхвърлят всички данни от Spitzer Space, получени през 2008 година.

 Астрономическа база

Експертът натъртва на обстоятелството, че двете проучвания са търсели разнообразни неща, по тази причина в крайните резултати на изследванията се появяват разминавания.

Spitzer Space е следил и търсел звезди, сходни на нашето Слънце, които са по-многобройни от обектите, към които са били ориентирани телескопите, разкрили четвъртия основен лъкатушен ръкав.

Според астрономите съществуват и още 2 по-малки ръкава, които не могат да се видят от Земята, тъй като се намират зад галактическия център.

Смята се, че в Млечния път съществуват и останки от галактики-джуджета.

Изследването е оповестено в месечните вести на Кралското астрономическо общество.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР