Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков, заедно с един

...
Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков, заедно с един
Коментари Харесай

Николай Желязков пред БНТ: Поставихме си високи цели, класирането ни за финал беше очаквано

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков, дружно с един от най-хубавите играчи в тима Владимир Гърков, гостуваха в предаването „ Арена спорт “ по Българска национална телевизия. Те разясниха завършилата преди дни крайна серия в шампионата против ЦСКА, която „ сините “ завоюваха с 3:0 победи, както и други настоящи тематики.

„ С оглед на показаното справедливо спечелихме. Когато пристигнах в Левски при започване на годината сложих задача, че в случай че не спечелим купа тази година, сезонът ще е провален. Поставихме си високи цели. Със спечелването на Суперкупата успяхме да повишим увереността в тима. За мен класирането ни за финала беше предстоящо. Вярвах, че можем да го реализираме “, разяснява Желязков.

Треньорът похвали и финалистите от ЦСКА за показаната игра.

„ ЦСКА предходната година направи доста мощни плейофи. Тази година съумя да стигне до финала. ЦСКА играе мощен и стойностен волейбол. Адмирации за тяхната игра “, сподели треньорът на „ сините “.

Желязков разяснява и упованията си за идващия сезон.

„ Лично аз скърбя, че ВК Левски няма да може да обере още няколко години труда на тези момчета, които ще ни изоставен, само че няма по какъв начин да ги спрем. Би било прелестно в случай че можем да продължим да работим с този състав, само че подобен е животът, поисквам им триумф. Ще се опитаме да създадем най-хубавото за клуба. Предстои ни присъединяване в Шампионската лига, което е върха на волейболния спорт в Европа. Това е доста съществено съревнование “, проучва Желязков.

Тайната на триумфа на Левски разкри и Владимир Гърков, който беше определен за MVP на финалите.

„ Бяхме доста стимулирани да спечелим серията и да се потвърдим. Млади момчета сме. Мотивацията беше една от аргументите да затворим серията (с ЦСКА) в три мача. За множеството от нас това беше първи край и имаше доста напрежение. Това беше една от аргументите за неувереното ни начало. След това се отпуснахме и дадохме всичко от себе си “, сподели Гърков.

„ Много сполучлив сезон за нас, играхме на три финала, представихме се добре в Европа. Най-радостното е, че успяхме да напълним залата. Най-големият победител в такива мачове е публиката. Оставам в Левски и през идващия сезон, присъединяване в Шампионската лига доста ме стимулира и желая да се потвърдя “, добави Гърков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР