Бдин /Видин/ загуби с 0:1 от Литекс /Ловеч/ в равностоен

...
Бдин /Видин/ загуби с 0:1 от Литекс /Ловеч/ в равностоен
Коментари Харесай

Бдин загуби с 0:1 на Литекс във Видин /снимки/

" Бдин " /Видин/ загуби с 0:1 от " Литекс " /Ловеч/ в равносилен мач от 30-ия кръг на Втора лига.
На стадион " Георги Бенковски " двата тима предложиха динамичен футбол, технични отигравания и хубави офанзиви.
Единственото попадение означи Сулиман Абдулганию в 61-ата минута. Вече изпадналият в Трета лига тим на " Бдин " игра за достойнството си в този дуел и с мисъл за идващия сезон и завръщане в професионалния футбол след година.
Мачът стартира без изследване сред двата тима, топката рядко се задържаше в средата на терена, а офанзивите към двете порти следваха една след друга. Гостите от Ловеч разчитаха на флангови набези посредством бързите си крила. Много проблеми на отбраната на " Бдин " със скоростта и техниката си сътвори Сулиман Абдулганию. През първата част за персоналната му защита се грижеше Иван Аспарухов, който след почивката бе сменен от Стойчо Стойков. Видинчани заложиха на контраатаки и извеждащи пасове към Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза на върха на офанзивата. В 21-ата минута Виктор Василев се откъсна зад отбраната на домакините, само че Ивайло Иванов го застигна и съумя да блокира удара му към вратата. 4 минути по-късно Белоти бе фаулиран на 20-ина метра от голлинията на " Литекс ". Зад топката застана Иван Аврамов, който центрира към Де Соуза. Ударът с глава на централния нападател обаче срещна напречната греда. Изстрел на Соколов в 28-ата минута мина над вратата на гостите. Коварен удар на Белоти също не откри задачата четири минути по-късно. В последната минута на първата част хубава офанзива на " Бдин " приключи с изстрел на Ивайло Иванов, само че вратарят на " Литекс " улови. В добавеното време още веднъж Соколов стреля край вратата, защитавана от Алекс Божев. Най-опасният играч на домакините - Винисиус Белоти, получи жълт картон за имитация против основния рефер Димитър Буров още в 29-ата минута на срещата.
Второ полувреме стартира с напън на гостите от Ловеч. Минута след подновяването на играта Илиян Капитанов засече центриране, само че ударът му не заплаши вратата на " Бдин ". Домакините дадоха отговор с прекрасен изстрел на Аврамов в 56-ата минута, париран от вратаря. В 61-ата минута Абдулганию бе изведен на чиста позиция зад отбраната на видинчани и този път не сгреши за крайното 0:1. Бдинци пробваха да извърнат резултата в своя изгода, само че удари на Симеон Иванов, Де Соуза, Ливан Обисса не откриха задачата. Вместо това гостите можеха да удвоят. В 90-ата минута Капитанов се озова очи в очи с вратаря на " Бдин ", само че Велко Маркович ловко съкрати дистанцията и съумя да избие. Последва добра офанзива на " Бдин ", само че още веднъж без резултат.
След този кръг " Литекс " заема 10-о място в класирането с 41 точки, а " Бдин " е на последната позиция с 18.
" Първо желая да пожелая триумф на тима на Видин и да се върне след година в " Б " група. За нас бе доста сложен мач, душевен сложен мач. Бяхме нервни, пропуснахме доста положения през първия половин час на мача. Но този сезон " Литекс " има проблем с реализирането на ситуациите. Все отново взехме трета поредна победа. Беше значимо за нас да вземем трите точки. Предстои ни мач с " Беласица ", който е може би най-важният за оставането ни в " Б " групата. В идващите 4 кръга са ни нужни 1 или 3 точки според от останалите резултати. Респект към " Бдин ", изобщо не е слаб тим, добър тим. Защо се случва по този начин, не знам, само че има положителни български футболисти, чужденци положителни. Пожелавам триумф! ", сподели след мача наставникът на гостите Ален Тупаич.
" Дали не заслужавахме да загубим или не, факт е, че непрекъснато губим, факт е, че не съумяваме да отбележим гол. Това приказва за тотална липса на качества във всички хора в клуба. Доста рецензии понасяме, само че в последна сметка момчетата дават всеки един мач каквото могат, вършат всичко допустимо, само че действително в едно съревнование трябват и малко повече качества. Ако би трябвало да има отговорен - ОК, дано бъда аз, това е най-малкият проблем да поема аз цялата виновност, само че има и много други неща, за които непрестанно приказвам. Реално обстановката от октомври-ноември до момента не се е трансформирала изключително и продължаваме да имаме усложнения, които си ги държим в кухнята, само че в дадени моменти, изключително в последните 3-4 срещи, това много се отрази. Приемам всички рецензии към мен, само че въпросът е оттук насетне да се види по какъв начин да се работи. Не съм най-можещият, нито най-знаещият, само че през кариерата ми като състезател съм видял много неща и истината е, че трябват доста промени. Факт е, че от влизането ни в Трета лига до присъединяване ни във Втора лига ние не променихме съвсем нищо. Няма по какъв начин с тим, който е за Трета лига да играе тук. Освен това през зимата ни напуснаха много играчи, на които не можахме да намерим заместници, само че селекцията тук е доста сложен развой, нямаме с какво да привличаме качествени играчи, не сме конкурентни на другите тимове. В момента момчетата дават всичко от себе си, само че тимът страда от липса на опит и липса на качества. Това е безспорен факт и резултатите го демонстрират. Това, което мен ме интересува персонално и уповавам се - всички останали, е да се види оттук насетне по какъв начин да върви " Бдин ". Ще има ли тактика, по какъв начин ще продължи в Трета лига...? Трябва да има ясно изразени дейности, тъй като в действителност трябват доста промени ", съобщи треньорът на " Бдин " Николай Цветков.

" Бдин ": 33. Велко Маркович; 20. Иван Аспарухов/18. Стойчо Стойков (ЖК); 5. Ивайло Иванов; 8. Калоян Цветков - кап.; 11. Мартин Николов; 88. Кристиан Йошов (ЖК); 6. Симеон Иванов/90. Константин Маринов; 30. Иван Аврамов; 14. Александър Соколов/9. Ливан Обисса; 77. Винисиус Белоти (ЖК)

" Литекс ": 1. Алекс Божев; 20. Александър Бучков; 5. Михаил Минков; 18. Драган Кубра (ЖК); 12. Габриел Ганчев/33. Галин Ташев; 11. Сулиман Абдулганию (ЖК)/15. Росен Маринов; 16. Иван Иванов; 4. Георги Стайков/6. Йоан Лозанов; 21. Илиян Капитанов - кап.; 8. Евгени Игнатов/17. Кингсли Бучи (ЖК); 10. Виктор Василев/7. Юсеин Касов
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР