Скандалът със записа от заседаниетжо на Националния съвет на ПП,

...
Скандалът със записа от заседаниетжо на Националния съвет на ПП,
Коментари Харесай

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света

Скандалът със записа от заседаниетжо на Националния съвет на Политическа партия, който взриви страната, оттеква в Европа с извънредно отрицателен резултат за страната ни, споделят пред Епицентър. бг дипломати и евродепутати.

 

В Европарламента и в Еврокомисията безусловно са шокирани от информациите, които идват от София.

Българските представители в европейските институции били питани от сътрудниците си непрестанно какво става в България и правилно ли е това, което излиза по медиите.

 

" За първи път усещам, че отношението към нас е толкоз отрицателно ", споделя евродепутат. Той е обезпокоен, че за страната ни се приказва като за страна, погазила главните демократични правила.

 

Замесването на името на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която по думите на Киррил Петков скрито му дала обещание на одобри България в еврозоната, даже страната ни да не извърши нужните условия, се приемало с отвращение. " Нормално е госпожа Лайен да си приказва с политици, само че когато е споделила „ Не ме цитирай ” и това се прекрачва обществено, се приема за тъпчене на положителния звук ", споделят наши дипломати. Това най-малкото демонстрира пренебрежение към събеседника. А когато пък той е задграничен върховен служител, има заплаха и от по-тежки провали върху доверието освен към съответната персона, само че и към страната по принцип, предизвестяват някогашни посланици.

 

В скандалния запис Асен Василев споделя на съпартийците си, че чистката в службите е съгласувана с посолствата, а имената на новите началници са авансово утвърдени от " посолството ". Няма евроатлантически и партньорски правила и полезности, които да изискват такова утвърждение, акцентира някогашен външен министър. Всички знаят, че каже ли се за „ посолството ”, става дума за посолството на Съединени американски щати и това не било оценено с позитивен знак във Вашингтон.

Политици в Европа не могат да си обяснят държанието на Петков и Василев. Добронамерените към нас считали, че най-вероятно водачите на Политическа партия ненужно си придавали значимост пред елита на партията, само че каквато и да повода за такова говорене - то е жестоко, нетактично, отвън разпоредбите на обикновената дипломация.

 

Разбирането за народна власт и за метода по който се прави политика, въз основата на реваншизъм и нарушение на законите,  което проличава от думите на Кирил Петков и Асен Василев, заканите им за политически чистки, за всеобщи уволнения на партиен принцип, учудвали европейските политици. Намерението, изразено от някогашния и евентуално предстоящ финансов министър Асен Василев, да се направи всеобща чистка в държавната администрация не посредством комфортно прекрояване на закони и устройствени правилници, а напряко посредством погазването им, ни изхвърля зад борда на европейската народна власт, споделя бг чиновник в Еврокомисията.

 

И с отвращение акцентира, че " Продължаваме промяната " към този момент са тотатално дискредитирани пред европартньорите ни, само че това като резултат се отразява и върху страната ни като цяло.

 

Кирил Петков към този момент търси незабавна среща с Урсула фон дер Лайен, с цел да замаже гафа с обществената корист с името й на партийната колекция. „ Ако до момента Политическа партия са имали някакъв тил в европейските структури, то тази наклонност към този момент се пречупва ”, споделя евродепутат. Другата седмица в Европарламента евентуално ще бъде импортиран въпрос за потъпкването на демокртичните правила от страна на „ Продължаваме промяната ” в България.

 

В същото време ГЕРБ получават поддръжка за държанието си в тази комплицирана обстановка в страната. Външните фактори правят оценка, че Борисов си извърши обещанието да прокара закона за правосъдната промяна. Пълна измислица са изявления в някои медии, че Борисов е плашен с " Магнитски ", че е имал диалог на тази тематика със Симеон Дянков. " Никой не може да ме плаши ", споделил лидеръг на ГЕРБ пред екипа си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР