Скандалът с кметицата на Красно село Росина Станиславова от Демократична

...
Скандалът с кметицата на Красно село Росина Станиславова от Демократична
Коментари Харесай

Как кметица и компания си разделиха 41 бона за К-19

Скандалът с кметицата на " Красно село " Росина Станиславова от „ Демократична България ”, се разраства. Петима души, измежду които и Станиславова, си разделили 40 бона от стредства за наранени от ковид.

41 526 лв. е сумата, която е изплатена като хонорари на 5 души, сред които и кметицата на регион " Красно село " Росина Станиславова, за целия интервал на плана " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “, чиято цел е да подкрепя наранени от Ковид-19, като на нуждаещите се дават храна, медикаменти и други артикули от първа нужда. Това съобщи самата тя по Българска национална телевизия по време на спор с шефа на финансовата комисия в София Георги Георгиев.

Скандалът за това дали кметицата е присвоявала пари избухна през вчерашния ден на финансова комисия в Столичния общински съвет. Подозрението е, че кметицата е платила на себе си и чиновници 1/3 от парите за възрастни с COVID-19 - изказванието обаче беше за 104 000 лв..

Георгиев съобщи, че е получил тъжба от жител, която е изпратена до кмета на региона. Имам право да запитвам по какъв начин се разходват общинските пари, сподели Георгиев. Той попита кмета на регион " Красно село " дали е сключила контракт със себе си.

" Аз съм началник на европейски план, в случай че господин Георгиев разбираше от тази материя, щеше да знае, че ръководителите на плановете имат заложени бюджети за ръководство, моят управнически екип е от 5 индивида. Индикативният брой на потребителите е 230, ние сме обслужили 510 лица, т.е. преизпълнили сме два пъти плана. Общата стойност на плана е 365 000 лв., възнаграждението на тези 5 индивида на екипа за целия интервал, в които влизам и аз, е 41 052 лв. ", отвърна Станиславова, която акцентира, че 2400 лв. с осигуровките е другояче нейното брутно заплащане като областен кмет.

И добави, че е предоставила информация след искане на кмета Йорданка Фандъкова.

Според Станиславова се прави опит за скандал посредством операция. По думите ѝ ръководителят на финансовата комисия Георги Георгиев, който сложи въпроса, е дал документи с погрешно наличие, а разходваните средства се управляват от наблюдаващия орган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР