Ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в Пловдивска област става

...
Ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в Пловдивска област става
Коментари Харесай

Легла в болниците има, проблемът е в спазването на ковид мерките

Ситуацията с разпространяването на коронавирусната зараза в Пловдивска област става тревожна и доста динамична . До неделя имахме 227,9 на 100 000 души заболеваемост. Вече може и да сме влезнали в алената зона със случаите от през вчерашния ден и през днешния ден. Увеличава се броят на признатите в лечебни заведения, съобщи пред Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ-Пловдив доктор Аргир Аргиров

Той цитира информации, с които разполага, съгласно които единствено от 17 часа през вчерашния ден до тази заран в лечебни заведения са признати към 15 души. В реанимации са 32 пациенти, от тях 18 са на апаратна вентилация.

Въпреки това, доктор Аргиров счита, че място за паники няма, защото за хоспитализация на болните кревати има и ще има. Проблемът не е в леглата, казусът е в спазването на най – обикновените ограничения , уверен е заместник-директорът на пловдивската здравна ревизия.

Не се постановат спомагателни ограничения, стига да се съблюдават към този момент въведените. Каквито и административни ограничения да се вземат и оповестяват, в случай че няма съзнание, няма да има резултат, сподели доктор Аргиров.

Той напомни, че на 24 август предходната година позитивните случаи в Пловдив са били 6, а в този момент са 258. Също предходната година на 18 ноември е бил върхът на позитивните и те са били 525 в региона.

В Пловдив и региона поетапно се отварят лечебните заведения за Ковид пациенти – и през днешния ден, и на следващия ден, и от 1-ви септември. Постоянно сме по отношение на лечебните заведения, в случай че се постанова, незабавно могат да бъдат разкрити Ковид кревати, заяви представителят на РЗИ.

През последните дни няма смяна в темпа на имунизация. Имунизирани са 18,36% от жителите на Пловдивска област. В Пловдив те са 22,63 на 100, само че има общини като Брезово, Калояново, Садово и Стамболийски, където са ваксинирани под 13% от жителите, заяви заместник-директорът на РЗИ-Пловдив доктор Аргир Аргиров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР