Шампионите за Купа Дейвис Канада бяха изтеглени срещу Италия, Швеция

...
Шампионите за Купа Дейвис Канада бяха изтеглени срещу Италия, Швеция
Коментари Харесай

Шампионите Канада срещат Италия за Купа Дейвис

Шампионите за Купа Дейвис Канада бяха изтеглени против Италия, Швеция и Чили в жребия за финалите на отборната конкуренция през септември тази година.

Англия ще се изправи против миналогодишния вицешампион и 28-кратен победител Австралия, Франция и Швейцария. Хърватия, полуфиналисти от 2022 година, ще играе с Нидерландия, рекордьора по трофеи с 32 трофея Съединени американски щати и Финландия, до момента в който четвъртфиналистите Испания бяха изтеглени със Сърбия, Чехия и Южна Корея .
" Кленовите листа " завоюваха последното издание, надигравайки Австралия.
Манчестър, Болоня, Валенсия и хърватски град ще домакинстват на четирите групи сред 12-17 септември. Победителите и подгласниците от всяка група ще прогресират до крайна осмица на елиминационен принцип в Малага сред 21-26 ноември.

Международната федерация по тенис (ITF) провежда съревнованието, откакто завърши спорното си партньорство с компанията на Жерард Пике Kosmos през януари, само че резервира новия формат. ITF и Kosmos подписаха договорка на стойност 3 милиарда $ през 2018 за период от 25 години в опита на Пике да промени шампионата поради намаляването на интереса към него, само че съглашението бе прекъснато.

Всички групи за Купа Дейвис (12-17 септември) :

Група А: Канада, Италия, Швеция, Чили

Група В: Австралия, Англия, Франция, Швейцария

Група С: Испания, Сърбия, Чехия, Южна Корея

Група D: Хърватия, Нидерландия, Съединени американски щати, Финландия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР