Върховният касационен съд ще заседава днес по делото за поръчковото

...
Върховният касационен съд ще заседава днес по делото за поръчковото
Коментари Харесай

Варненски диджей убит заради връзка с жена, която после се омъжва за поръчителя му

Върховният касационен съд ще заседава през днешния ден по делото за поръчковото убийството на варненския DJ Теди. Той бе премахнат поради връзка с жена, която след това се омъжи за поръчителя на убийството. В делото бяха забъркани знакови имена като тези на Алексей Петров, Васил Божков, Иво-Гела и ТИМ.

Тодор Тодоров, прочут като DJ Теди, бе открит мъртъв край блока му на варненския бул. „ Осми крайморски полк “ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 г.По тялото му имаше няколко прободни рани от нож. Извършителят не бе лишил нищо от жертвата си, в чиито облекла са открити 200 лв., телефон, ключове и документи. Повече от четири години следствието бе в задънена улица, до момента в който през лятото на 2019-та година за закононарушението бяха упрекнати 51-годишният Григор Колев като подстрекател и 55-годишният Константин Бухлев като физически причинител.

Григор Колев съжителства редом с три дами, като от две от тях има деца. Една от дамите е Филипа, която има дългогодишна връзка и с DJ Теди. Тя има малко дете от Колев, което той не припознава. В началото на 2015 година връзките сред двамата са обтегнати, а Филипа задълбочава връзката си диджея. Той й предлага да заживеят дружно и да осинови детето. Заради Филипа в предишното сред Колев и Тодоров е имало спречквания. Диджеят даже е търсил помощ от почитан представител на ТИМ, свидетелстват брат му и негови другари.

В месеците преди убийството Григор Колев наема частен детектив да следи Филипа. Той научава всички детайлности за срещите й с DJ Теди и взема решение да ликвидира съперника си. Обръща се към Константин Бухлев, който има магазин за авточасти в София, а също така се занимава и с логистика на „ мокри поръчки ”. Осигурявауслуги като следене на жертвата, укриване на физическите причинители, набиране на коли и радиостанции. Тарифата му е 5 000 лв. за побой и 30 000 лв. за ликвидиране. Пред своя чиновник в магазина Бойко Георгиев споделя, че е умъртвил 33 души.

Григор Колев дава обещание на Бухлев 20000 евро. Те са част от сумата, която Колев получава от Атанас Радев по прякор Наско Ластика, с цел да провежда убийството на Иво Иванов-Гела.

На 26 февруари 2015 година Константин Бухлев идва във Варна с нощен рейс от София. През деня прави наблюдаване към блока, където живее жертвата. Придвижва се с автомобил „ Мазда ” и пешком, като не е изключително предпазлив. На жителите в региона им прави усещане наличието на непознатия висок и наедрял мъж, който е облечен с камуфлажно яке.

Около 21:30 ч. DJ Теди се прибира вкъщи. В безистен до блока му Бухлев го атакува. Обездвижва го, притискайки го към стената, и му нанася 8 удара с нож. След това побягва, като е видян от очевидци. С „ Мазда ”-та стига до квартал „ Възраждане ” и изоставя колата наоколо до блок, в който брачната половинка му има жилище. След това се придвижва до автогарата и хваща рейс за София.

На идващия ден дава на служителя си в магазина Бойко Георгиев два найлонови плика с ножове и камуфлажно яке. Казва му да ги държи в дома си най-малко шест месеца. Георгиев е прочел е интернет за убийството във Варна и непосредствено пита Бухлев дали го е сторил и дали движимостите са свързани с закононарушението. Бухлев му дава отговор, че якето е минало през химическо почистване и дружно с ножовете би трябвало да останат у Георгиев, до момента в който мине малко време и се потулят работите. По-късно Бухлев прибира ножовете, само че якето остава у Георгиев. То е намерено в жилището при обиск поради несполучливия атентат против Алексей Петров, осъществен 8 месеца след убийството във Варна.Бухлев и Георгиев стават предпазени очевидци по делото за покушението. Показанията им са основни, с цел да бъде наказан украинецът Роман Логвиненко. Пред съда Бухлев съобщи по какъв начин Логвиненко му е споделил, че поръчката за атентата против Алексей Петров идвала от Васил Божков.

През лятото на 2019 година Константин Бухлев е арестуван и упрекнат за убийството на DJ Теди. Приведен е в пандиза в Стара Загора, където се сближава с рецидивист с над 20 присъди за обири. Той му предлага да поеме виновността за убийството. В подмяна Бухлев дава обещание да му подари движимостите си в пандиза, да му купува облекла и да му праща по 600 евро всяка година. Бухлев написа „ самопризнанията ” на съкилийника си, който след това ги преписва. Не изпраща обаче писмото да прокуратурата, а споделя всичко на следовател.

След убийството на DJ Теди Филипа дружно с детето заживяват с Григор Колев. Когато Колев е арестуван, двамата подписват цивилен брак, а той припознава детето.

Варненският областен съд постанови пожизнен затвор за Константин Бухлев, а Григор Колев е оневинен като подстрекател. Апелативният съд обаче намира доказателства за присъединяване му в закононарушението и му дава 20 години затвор. Доживотната присъда на Бухлев е доказана. В жалбите си пред Върховния касационен съд двамата подсъдими упорстват делото да бъде върнато за ново разглеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР