Раиси не е първият лидер, загинал в самолетна катастрофа. Анадолската

...
Раиси не е първият лидер, загинал в самолетна катастрофа. Анадолската
Коментари Харесай

Този самолет е бил купен 40 дена преди катастрофата и не е бил проверен: 20 президента загинали в небето

Раиси не е първият водач, умрял в самолетна злополука. Анадолската организация сформира лист с „ ВИП произшествия “, който включва държавни и държавни ръководители. Повече четете в материала.

Въздушният превоз е бил и остава един от най-ужасните типове. Статистиката демонстрира, че множеството пасажери се опасяват да летят, изпитват страхове. Въпреки това, вероятността да попаднете в случай в аероплан е стотици пъти по-малка, в сравнение с във трен, кола, рейс или транспортен съд.

Това също е статистика. Но колкото и да ни убеждават учени и лекари, борещи се с аерофобията, страхът от небето е неминуем. В края на краищата даже висшите държавни чиновници умират...

Личният зложелател на Рейгън

Президентът на Еквадор Хайме Ролдос Агилера умря на 40-годишна възраст през май 1981 година След като печели изборите през август 1979 година, той подписва декрет за понижаване на работната седмица до 40 часа и удвояване на минималната заплата.

Всичко това беше необичайно за страните от Латинска Америка: в тези години множеството страни бяха ръководени от военна тирания.

Той предложи на ръководителите на Венецуела, Колумбия и Перу, където президентите бяха демократично определени, да подпишат „ Харта за държание “. Документът закрепи правилата на универсалната правдивост и правата на индивида.

Ролдос провокира яд в Съединените щати: зад неговите стъпки Белият дом видя опасност от интервенция на Съюз на съветските социалистически републики в политиката на Латинска Америка.

" Ролдос отхвърли да участва на встъпването в служба на Рейгън заради поддръжката на Съединени американски щати за режими, които нарушават човешките права в страните от района. И стана негов персонален зложелател ",

— пишат локалните вестници за новия президент.

И по-малко от две години по-късно като президент той почина в самолетна злополука: неговият аероплан се разруши. Заедно с него починаха брачната половинка му, министърът на защитата на Еквадор и брачната половинка му, двама военни и още петима пасажери.

Катастрофата се случи няколко минути преди кацането: до пистата оставаха 60 км. Самолет N1 ненадейно губи ръководство и се разрушава в каменист рид.

Разследването не докара до значими изводи. Но неговите сътрудници са сигурни: политикът беше погубен, тъй като възнамеряваше да реорганизира петролната и газовата промишленост на Еквадор, откъсвайки Съединените щати от евтиното корито.

Те подцениха предизвестията. И то повече от един път

През този априлски ден Смоленска област беше покрита с гъста пелена от мъгла, а видимостта на летището беше под нужната за кацане. Екипажът на кораба е предупреждаван авансово и нееднократно за комплицираните метеорологични условия...

Човешкият фактор е предизвикал самолетната злополука. На 10 април 2010 година Ту-154М се разруши край Смоленск. Загинаха 96 души, в това число полският президент Лех Качински и брачната половинка му. Полската делегация пътуваше от Варшава за Смоленск за траурни събития във връзка 70-ата годишнина от клането в Катин.

Разследването на изключителната обстановка, която стана най-голямата във връзка с броя на смъртните случаи измежду висши държавни чиновници, сподели, че преди конфликта със земята всички системи на самолета са работили обикновено:

Заключенията на МАК демонстрират, че неуспехът на екипажа да вземе решение да замине за различно летище е довел до злополуката. При слизане самолетът се закача за бреза и пада.

От години западните медии упрекват Русия за всичко. Твърди се, че е имало детонация на борда. На 14 декември 2017 година на годишната си конференция Владимир Путин назова блъфа вероятното присъединяване на страната ни в случая:

Слушай, изтощени сме от това. Това са някакви нелепости и нелепости. Там не е имало детонации. Това е проучено от специалисти от полска и съветска страна. Страдахме дружно с вас. Не, би трябвало да го навиете от нулата...

Но поляците ги сърбаха. През 2022 година Сеймът одобри резолюция, признаваща Русия за страна, подкрепяща тероризма, в която счита Русия за виновна за бедствието.

В същото време констатациите на полската комисия демонстрираха, че и водачите, и навигаторът не е трябвало да бъдат допускани до осъществяване на полета заради ниска подготовка.

И даже тази подготовка съществуваше единствено на хартия. Но е по-лесно да упрекваме другите, в сравнение с да признаем екипажа на полет N1 за незапознат.

Защо носиш жилетката?

Между другото, полските политически водачи починаха в самолетни произшествия два пъти. На 4 юли 1943 година в Гибралтар умира военачалник Владислав Сикорски, командващ полската войска и министър-председател.

Един Liberator II на Кралските военновъздушни сили се връщаше от инспекционна обиколка в Близкия изток. Дъщерята на Сикорски и още 14 души също починаха при бедствието. Но водачът оцеля. Пред следствието той сподели:

" След политане бордът падна до 40 метра, с цел да наберат първо скорост, а по-късно височина. Тогава кормилото заяжда и самолетът се разрушава във водата. "

В същото време водачът не можа да изясни за какво е облякъл избавителна жилетка преди политане...

Самолет без поддръжка

46-годишният Франсиско Са Карнейро идва на власт в Португалия на 3 януари 1980 година Основател на Социалдемократическата партия, татко на пет деца, правист по обучение, той е обхванат от политиката. В последния ден от живота си, 4 декември 1980 година, министър председателят е предстоящ на протест на 175 км от Лисабон, където може да се стигне бързо с кола.

Съпругата му (голям португалски издател) и министърът на защитата и брачната половинка му летяха със Са Карнейро в частен осемместен аероплан Чесна 421. Самолетът е ръководен от двама водачи.

Минута след излитането самолетът се разрушава. Никой не оцеля. Очевидци описаха, че самолетът се е блъснал в постройка, само че отломките са паднали още преди конфликта, защото е имало детонация.

Една от версиите за нещастието е, че корабът се е закачил за електрически проводници и се е разрушил в жилищна постройка.

Разследване на случая сподели, че самолетът е закупен 40 дни преди злополуката във Венецуела. Нямало е постоянни механически прегледи и не беше проверяван преди потегляне. При инспекцията са регистрирани 17 казуса в механизма.

Теорията на конспирацията към момента е известна в Португалия: младият политик може да е бил погубен от масони, леви и комунистически организации или криещи финансови закононарушения. Смята се, че портфолиото на умрелия министър на защитата Амаро да Коща е съдържало документи за следствие на сенчести схеми.

Бил е вързан и не е могъл да се освободи...

Кой различен е в листата на мъртвите водачи?

На 9 декември 1936 година аероплан, пренасящ шведския министър-председател Арвид Линдман, се разрушава. Катастрофата е станала по време на политане поради гъста мъгла.

На 27 април 1969 година хеликоптер, пренасящ президента Рене Бариендос Ортуньо, се разрушава в Боливия.

На 18 януари 1977 година самолетна злополука лиши живота на югославския министър-председател Джемал Биедич, брачната половинка му и шестима други.

На 9 октомври 1986 година аероплан с президента на Мозамбик Самор Машел се разрушава заради пилотска неточност. Бедствието лиши живота на още 32 души.

На 1 юни 1987 година бомба избухва на борда на хеликоптер, пренасящ някогашния ливански министър председател Рашид Карами.

На 17 август 1988 година аероплан на военновъздушните сили на Пакистан се разрушава, превозвайки президента на страната Мохамед Зия-ул-Хак като пасажер. Сред убитите са американският дипломат Арнолд Луис Рафел и петима генерали.

На 6 април 1994 година ракета земя-въздух удари аероплан, пренасящ президента на Руанда Ювенал Хабиаримана и президента на Бурунди Сиприен Нтарямира. Всичките 12 души на борда са починали.

На 26 февруари 2004 година в Босна се разруши аероплан с македонския президент Борис Трайковски. Бедствието взе осем жертви. Причината са неточности на водача при кацане.

На 5 февруари 2024 година трима души оцеляха при злополуката на хеликоптера Robinson R 66, пренасящ някогашния президент на Чили Себастиан Пинера. Роторкрафтът падна в езерото. Политикът почина, тъй като е бил с колан и не е съумял да се освободи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3547Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед5629Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7149Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед44822Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед24085Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед117878Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР