Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди засилване на ядрения арсенал на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди засилване на ядрения арсенал на
Коментари Харесай

Северна Корея с важни военни решения

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разпореди усилване на нуклеарния боеприпас на страната, с цел да бъдат съкрушени " враждебните сили ". Това стана на основна среща, на която военни водачи разпоредиха неназовани нови оперативни отговорности на подразделенията, ситуирани на първа линия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на държавната осведомителна организация КЦТА.

Националният комитет за защита на ръководещата Корейска трудова партия одобри " значим боен проект за деяние ", касаещ отговорностите на военните на първа линия, и реши да укрепи в допълнение нуклеарния боеприпас на страната.

Затворената комунистическа страна не даде спомагателни сведения за новите оперативни отговорности. Според анализатори обаче е допустимо Северна Корея да възнамерява разполагането на нуклеарни оръжия, ориентирани към Юга, по продължение на напрегната обща граница.

Докато вниманието на интернационалната общественост значително е ориентирано към устрема на КНДР да се снабди с балистични ракети, които могат да придвижват нуклеарни глави и да доближат до континенталната част Съединени американски щати, тя създава и ракети с дребен обхват, с цел да бъдат ориентирани против Южна Корея, отбелязва АП. Експерти споделят, че реториката към тези ракети демонстрира, че има опасност за дейното им потребление при война, с цел да се компенсира преимуществото на по-силните стандартни сили на Съединени американски щати и Южна Корея.

Около 28 500 американски бойци са ситуирани от южната страна на границата на полуострова, с цел да възпрат възможна експанзия на Севера.

Съобщението на КЦТА, оповестено през днешния ден след завършилото през вчерашния ден тридневно военно съвещание, не съдържа никакви директни рецензии към Вашингтон или Сеул на фона на продължителната невъзможност в нуклеарните договаряния, отбелязва АП.

Някои анализатори позволяват, че е допустимо Пхенян да възнамерява да разположи тактически нуклеарни оръжия във фронтовите артилерийски елементи - нещо, което би изисквало промени в командването и контрола, защото до момента с нуклеарните оръжия на страната боравеха стратегическите сили на армията.

Южна Корея следи деликатно обстановката, сподели представител на държавното управление в Сеул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР