Приготвяйте чадърите. За утре е обявена опасност от първа степен

...
</TD
>Приготвяйте чадърите. За утре е обявена опасност от първа степен
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време утре в Благоевград

Приготвяйте чадърите. За на следващия ден е оповестена заплаха от първа степен за значителни превалявания, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В 10 области е разгласен жълт код. Това са Видин, Враца, Монтана, София - град, София - област, Перник, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград и Смолян.

През нощта ще е най-вече ясно. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Северозападна България и тук-там там ще превали. Утре в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

До края на утрешния ден и през нощта против четвъртък на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Главно в планинските региони ще има обилни количества. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на обособени, а в следобедните часове на доста места, ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

В Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има ниска облачност и видимостта за малко ще е понижена. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 58 мин. и залязва в 20 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 52 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 57 мин. и изгрява в 20 ч. и 54 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

Ето какви са и рекомендациите на метеоролозите при разгласен жълт код за дъждовно време:

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. Затруднения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР