Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща да засили сътрудничеството с Китай

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща да засили сътрудничеството с Китай
Коментари Харесай

Ким приветства Игрите в Китай и потвърди сътрудничеството срещу САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен-ун даде обещание да ускори съдействието с Китай и дружно да осуетят заканите и враждебната политика на Съединените щати и техните съдружници. Това оповестиха държавните медии във вторник, представени от " Ройтерс ".

Ким направи това в устно обръщение до китайския президент Си Дзинпин, с което го поздрави за сполучливото довеждане докрай на Олимпийските игри в Пекин.
 Президентът на МОК Томас Бах разгласи Олимпийските игри в Пекин за закрити
Президентът на МОК Томас Бах разгласи Олимпийските игри в Пекин за закрити

Победител в класирането по сбор медали стана Норвегия

Северна Корея и Китай пазят и развиват социализма, като в същото време " провалят неприкритата враждебна политика и военната опасност на Съединени американски щати и техните сателитни сили " посредством подсилване на стратегическото съдействие и единение, съобщи Ким.

Ким похвали Игрите за това, че са оставили диря в историята и сподели, че под управлението на Си Китай е издържал настойчиво на " невиждано тежка здравна рецесия и маневри на враждебните сили ".

Северна Корея не взе участие в игрите, които завършиха в неделя.

В предходно писмо от спортните управляващи през януари Северна Корея упрекна " враждебните сили " и рисковете от COVID-19 за това, че не може да взе участие.

Севернокорейските спортисти нямаха право да се състезават под националния си байрак, откакто страната не съумя да изпрати тим за летните олимпийски игри в Токио предходната година, базирайки се на опасенията за COVID-19.
 Северна Корея: Олимпиадата в Китай е значима победа
Северна Корея: Олимпиадата в Китай е значима победа

Но Пхенян няма да взе участие

Китай е единственият главен съдружник на Северна Корея , откогато водачите на двете страни подписаха контракт през 1961 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР