Севернокорейските медии разпространиха снимки на държавния ръководител Ким Чен-ун от

...
Севернокорейските медии разпространиха снимки на държавния ръководител Ким Чен-ун от
Коментари Харесай

Северна Корея изоставя ракетите?

Севернокорейските медии разпространиха фотоси на държавния началник Ким Чен-ун от негово посещаване в цех за трактори, съобщи Reuters.

На тях той прави обиколка на фабриката, след което тества трактор и се смее дружно с служащи.
Това са следващите от поредност фотоси през последните месеци, показващи по какъв начин Ким посещава фабрики от разнообразни браншове.

С оглед на показаните от севернокорейските медии изображения наподобява Ким краткотрайно е загърбил ракетната стратегия, поставяйки акцент върху стопанската система. Това става в подтекста на неговите старания да си обезпечи вътрешна поддръжка в Северна Корея, изпълнявайки своите обещания да развива стопанската система паралелно с нуклеарната стратегия, както и да вдъхне убеденост на жителите в изискванията на интернационалните наказания.



Между 21 юни и 20 септември Ким не е участвал на нито едно публично събитие, обвързвано с стопанската система, като вместо това се е бил съсредоточил съвсем напълно върху ракетни тествания и обиколки на оръжейни фабрики, сочат данни, събрани от южнокорейското министерство на националното обединяване.

Възобновяването на участията в прояви, свързани с стопанската система, съответствува със мъртвило в ракетните тествания. От 15 септември Северна Корея не е изстреляла нито една ракета, не е изпитвала и оръжия. За последно точно на тази дата тя изстреля балистична ракета, която прелетя над Япония.

Според представители на южнокорейските управляващи и преди е имало сходни интервали на спиране на тестванията. Те изразили увереност, че съвсем несъмнено Пхенян продължава напъните си да се снабди с по-усъвършенстван нуклеарен капацитет.



Според представен от Reuters откривател на Северна Корея от университета в Сеул е допустимо в затворената комунистическа страна да е почнало да се усеща влияние от стягането на глобите, станало факт след осъщественото шесто нейно и най-мощно нуклеарно тестване. В резултат за държавното управление в Пхенян може да е значимо да се опита да ограничи бързо резултата от наказателните ограничения, допусна той.

Севернокорейски публични лица са казвали по държавните медии, че глобите предизвикват "колосални вреди " на редовите жители на КНДР, а управлението се опита да покаже, че не се бои от тези ограничения, потвърждавайки, че с разчитане на лични старания интернационалният напън може да бъде преодолян.

Според анализатори въпреки и да има данни за влияние на глобите върху стопанската система на Пхенян, не е ясно какво тъкмо е то.





Цените на бензина и дизела са се повишили, само че тези на храни като царевицата и ориза са се запазили на релативно устойчиви нива съгласно разбор на маркетингови данни, събрани от уеб страницата Daily NK.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР