Кралското семейство на Великобритания преминава през труден период от няколко

...
Кралското семейство на Великобритания преминава през труден период от няколко
Коментари Харесай

Чарлз май усеща, че си отива

Кралското семейство на Англия минава през сложен интервал от няколко години насам, само че обтегнатите връзки сред Чарлз III и дребния му наследник - принц Хари, не пречат на желанието му да бъде част от живота на внуците си.

Херцозите на Съсекс се отдръпнаха от кралските си отговорности, отчуждавайки се от Бъкингамския замък и заживяха в Съединени американски щати. Междувременно на бял свят се появиха децата им - Арчи и Лилибет. Разбираемо е, че малчуганите нямат близки връзки с дядо си, само че след здравословните проблеми на крал Чарлз III по-рано тази година той публично е декларирал, че мощно желае да участва в живота на внуците си макар разрива сред него и принц Хари.

Меган и Хари посрещнаха първото си дете - принц Арчи, през 2019 година Раждането му пристигна единствено месеци преди двойката да разгласи, че се отдръпва от кралските си отговорности. През 2020 година младото семейство се реалокира в Калифорния, което способства още повече за зародилата се празнота в връзките сред Чарлз и вмалкия му наследник. През 2021 година се появи и втората рожба на Меган и Хари - Лилибет, кръстена на починалата кралица Елизабет II.

От години връзките сред принц Хари и короната са нестабилни и обстановката не се е трансформирала, откогато крал Чарлз се възкачи на трона. Връзката татко и наследник през последните месеци още веднъж бе разтърсена, откакто Чарлз беше публично диагностициран с рак през януари.

Сблъсъкът с заболяването като че ли е напомнил на краля, че животът не е безконечен и той е декларирал пред близки, че е решен да отделя повече време за фамилията си и да бъде измежду внуците си толкоз дълго, колкото може.

Вътрешни лица разкриват, че Чарлз е бил изпратил на Лилибет картичка за рождения ѝ ден предходната седмица. Кралското семейство не е оповестило обществено огромния ѝ ден, само че не е известно по какъв начин фамилията е отбелязало празника в персонален проект. Съобщава се още, че кралят е непосредствен с внуците си от принц Уилям и Кейт, само че не е ясно дали разривът сред него и другите му внуци се дължи на прочувствена отдалеченост или на огромното физически разстояние посред им.

Дали диагнозата на Чарлз III ще го сближи с най-младите членове на фамилията му оттатък Океана, до момента в който към момента има време, следва да разберем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР