Северна Корея в четвъртък упрекна Съединените щати и други западни

...
Северна Корея в четвъртък упрекна Съединените щати и други западни
Коментари Харесай

КНДР обвини Запада в двойни стандарти за правата на човека

Северна Корея в четвъртък укори Съединените щати и други западни страни, че имат двойни стандарти във връзка с правата на индивида и расизма. Повод за изказването стана отсъствието им от неотдавнашна среща на Организация на обединените нации по казуса, съобщи " Йонхап ".

В изказване, оповестено на уеб страницата на външното министерство, Северна Корея подлага на критика Съединени американски щати, Англия и други за това, че не са взели присъединяване в среща на високо равнище в Общото заседание на Организация на обединените нации предишния месец за отбелязване на 20-годишнината от Дърбанската декларация и Програмата за деяние, която приканва за расова правдивост.

Пхенян упрекна страните, че имат най-мрачната история във връзка с расизма и отбрана и възстановяване на правата на индивида, като в същото време настояват, че са напреднали народи и съдят останалите.

" Преди западните страни да спорят за несъществуващи проблеми с правата на индивида при други, те би трябвало да се съсредоточат върху личните си вътрешни каузи, измежду които последователен расизъм и нарушавания на правата на индивида ", се споделя в изказването.

През последните години Пхенян ускори сходни изявления, свързани с дипломатически и интернационалните въпроси, на уеб страницата на своето външно министерство.

Служител в Министерството на обединяването на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, сподели, че то продължава да следи тези известия, за които се счита, че отразяват възгледите на севернокорейските управляващи. Но служителят уточни, че сходни онлайн изявления явно имат по-малка тежест спрямо формалните изказвания на министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР