Сериалът, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на

...
Сериалът, който разтърси поколения българи, се завръща в ефира на
Коментари Харесай

Инспектор Катани се завръща

Сериалът, който раздруса генерации българи, се завръща в ефира на публичната телевизия този февруари. От 16 февруари ще гледаме Микеле Плачидо в " Октопод "  по Българска национална телевизия 2 от 20:00 часа.

Брутални закононарушения. Търговия с оръжия. Сделки с опиати. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си на всички места. Битката против нея се трансформира в персонална задача за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните престъпни сериали.

Първите четири сезона, които са с присъединяване на Микеле Плачидо в ролята на комисар, остават и до през днешния ден една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България - преди и след измененията. Съвременниците на първото лъчение на сериала по малкия екран, помнят по какъв начин във вторник и четвъртък улиците опустяваха, тъй като всички чакаха пред дребния екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната борба с мафията – тъгата на феновете беше безкрайна и неутешима.

В другите сезони – общо 10 – снимани от 1984-а до 2001-а – в сериала са взели участие звезди от най-голям сан - Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно. В по-късните сезони взе участие и именитият Стефан Данаилов, както и други български артисти.

Композитор на музиката на " Октопод "  за повечето от сезоните е популярният Енио Мориконе.

Досега не се е случвало всички 10 сезона на " Октопод "  да се излъчват поредно, заради обстоятелството, че сериалът е сниман в продължение на 17 години. Този път Българска национална телевизия 2 ще покаже всички сезони един след различен в абсолютния праймтайм – от 20:00 часа - от понеделник до четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР