NOVA и Американският университет в България (АУБ) продължават съвместната си

...
NOVA и Американският университет в България (АУБ) продължават съвместната си
Коментари Харесай

NOVA и АУБ продължават съвместната инициатива за предоставяне на пълна стипендия за социални предприемачи

NOVA и Американският университет в България (АУБ) не престават взаимната си самодейност в поддръжка на общественото предприемачество у нас. За втора поредна година те ще дават стипендията NOVA ЕМВА Scholarship, която покрива 100% от таксата за образование в Executive MBA програмата на университета. Тя ще бъде избрана след специфичен конкурс, в който бъдещи или сегашни бизнесмени защитят план, който взема решение важен обществен проблем в България.

Всички искащи да се включат в подбора за стипендията в магистърската стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти на АУБ могат да го създадат сред 24 май и 15 септември 2024 година. Името на спечелилия ще бъде оповестено през октомври, когато ще се състои и формалното награждаване по време на особено събитие.

„ Първата стипендия към този момент е реалност. Тя беше извоювана от Боян Недялков за неговия план за безвъзмезден скрийнинг, който да открива в точния момент тежки болести. Щастливи сме, че стипендията дава самопризнание и подучване на бъдещи и сегашни бизнесмени да работят върху решаването на значим обществен проблем в българското общество. Вярваме, че общото ни начинание има силата да трансформира и въодушевява. Благодарим на Американския университет в България за прелестното партньорство. В NOVA сме горди, че и тази година ще продължим самодейността “, разяснява основният действен шеф на Нова Броудкастинг Груп Красимира Василева Хаджийска.
„ Останах прелестно сюрпризиран и откровено впечатлен от желанието, пристрастеността и високото равнище на преподавателите през първият учебен срок. Това, от своя страна, в композиция с упоритостта на сътрудниците в групата, способства за едно в действителност високо равнище на образование. Наученото освен като фактология, само че и като философия на мислене способства доста за развиването ми в професионален проект. Към момента следя схващане на по-високо равнище на концепции, които в предишното ме затрудняваха професионално. Това способства и за по-високо самочувствие при взимането на решения и при връзката с сътрудници и сътрудници. Вярвам, че вторият учебен срок ще способства в допълнение освен за професионалното, само че и за личностното ми развиване, “ показа първият притежател на стипендията Боян Недялков, който към този момент се образова в ЕМВА програмата на АУБ.

„ Представените хрумвания предходната година бяха добре дефинирани и реалистични. Журито беше в действителност впечатлено от качеството на плановете и от претендентите, които ги защитаваха. Може да звучи прекомерно амбициозно, само че нашата съществена задача е да залагаме на хора, които са подготвени да внесат нововъведения, смелост и благотворителност в решаването на комплицираните провокации, пред които е изправено обществото. Предвид огромния интерес и качеството на показаните планове предходната година, сме уверени, че самодейността ще пожъне триумф и във второто си издание ”, съобщи първият зам.-ректор по университетските въпроси на АУБ доктор Джей Дейниъл Минингер, който тази заран бе посетител в

Кандидатите за NOVA EMBA Scholarship би трябвало да дават отговор на общите условия за записване в ЕМВА програмата, а в допълнение към общоприетия развой на кандидатстване следва да заявят присъединяване и за стипендията. Участниците в състезанието ще бъдат оценени от жури, в състава на което ще бъдат включени преподаватели от АУБ и представители на NOVA.

За задачата бъдещите студенти би трябвало да приготвят бизнес проект в размер от 5 000 до 6 000 думи, който показва тяхна предприемаческа самодейност със обществена устременост. Проектът би трябвало да разказва доизграждане на към този момент действителен или начало на нов бизнес, който взема решение обществен проблем.

За да отговори на всички условия, планът би трябвало да съдържа детайли като обществена или екологична задача, иновация, резистентност, ангажираност на заинтригуваните страни, премерване на общественото влияние, финансово и оперативно ръководство, изпълнимост и партньорства за съдействие. Кандидатите ще би трябвало да дават бизнес проекта в нужната степен на подробност, а в допълнение да приложат и свое професионално обобщение, както и документ за притежаване на британски език.

Заинтересованите бъдещи студенти могат да аплайват за стипендията, преди да бъдат признати в програмата, само че ще я получат едвам откакто завършат процеса по кандидатстване и бъдат утвърдени за банкет.

В процеса на състезанието журито ще прегледа всички кандидатури и ще избере петима финалисти. Стигналите до заключителната фаза претенденти ще би трябвало да показват своите планове онлайн пред членовете на журито на 5 октомври.

Проектите би трябвало да бъдат качени на:

Въпроси могат да бъдат изпращани на [email protected]

За Американския университет в България (АУБ)

Вече над 30 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади гении, които да трансформират света към по-добро, и отстоява своето мото „ Напред и нагоре “. Визията му е да се развива като център за върхови достижения в усвояването на познания, преподаването и екипната работа в Югоизточна Европа. АУБ дава висококачествено американско обучение по системата Liberal Arts.
При този модел на висше обучение студентът е в центъра на образованието, а целите са стимулирането на сериозното мислене, дейното учене и творчеството. Университетът предлага 14 бакалавърски стратегии в Благоевград, както и магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти в София.
АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Днес в университета се образоват близо 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. Всяка година АУБ дава близо 5 млн. щ.д. за стипендии и финансово подкрепяне на най-хубавите студенти и по този начин предизвиква равните благоприятни условия. Висшето учебно заведение поддържа стратегии за продан с някои от водещите университети в Съединени американски щати, измежду които Корнел, Йейл, Станфорд, Принстън и други АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education, по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа. АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на българското Министерство на образованието и науката. Общо приключилите Американския университет в България за 30 години са над 5000 души, сплотени в световна общественост и интензивно подкрепящи развиването на своята Алма матер. Възпитаниците на висшето учебно заведение заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят. Сред техните работодатели са Министерският съвет на Република България, Българската национална банка, Организацията на обединените народи, Световната банка, Microsoft, SAP, Citibank, CNN, The New York Times и други

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се извънредно динамично и предлага огромно многообразие от телевизионни канали, радио станции, уеб страници, цифрови платформи и печатни медии. NOVA е водещият политематичен канал у нас, отличаващ се с новаторските си стратегии и с въвеждането на доста интернационалните телевизионни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се трансформира в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео планове допълват богатото портфолио на групата. NOVA предлага висококачествени настоящи излъчвания, а новинарските й излъчвания са измежду водещите източници на информация, съгласно годишните отчети на Института за проучване на публицистиката на Ройтерс. Зад посланието “Довери се на опита ” стоят одобрени публицисти с задачата да осведомят обективно. Медията има съглашения за съдействие с Американската организация за световни медии, CNN и DW.
Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп оферират достъп на феновете и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните шампионати. Първият премиум заплатен състезателен пакет на пазара DIEMA EXTRA обезпечава богато спортно наличие в общо 4 канала, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA подсигурява безграничен достъп до каналите онлайн и в HD качество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР