Кралят на Монако ще получи своето специално признание Набиращият все

...
Кралят на Монако ще получи своето специално признание Набиращият все
Коментари Харесай

Макларън ще почете Сена със специален дизайн на болидите в Монако

Кралят на Монако ще получи своето особено самопризнание
Набиращият все по-голяма скорост отбор на " Макларън ", който наподобява най-близо до настигане на " Ред Бул " от всички останали отбори, ще бъде в специфична одеждa по време на Гран При на Монако.

Емблематичната градска конкуренция в Княжеството ще се организира този уикенд, а от " Макларън " взеха решение да почетат по специфичен метод 30-годишнината от гибелта на Айртон Сена.

Бразилската легенда завоюва трите си трофеи като водач точно на английския тим, като построи статута си на спортна икона управлявайки точно болид на " Макларън ".

Сена почина на след удар на " Имола " на 1 май 1994-а, като мнозина чакаха, че от " Макларън " ще почетат водача през миналия уикенд, когато надпреварата се организира точно на италианската писта и имаше редица проведени начинания в чест на бразилеца.

Това обаче ще се случи в Монако. Място, на което Сена доминираше брутално, а успехите му по тесните улици на Княжеството са измежду тези, донесли му именит статут.

Той има шест победи в Монако, което е безспорен връх на пистата. От дейните водачи най-близо до Сена е Люис Хамилтън със своите три победи на това трасе, като не се обрисува в идващите няколко години някой да успее да приближи бразилеца по този индикатор.

Именно поради това този уикенд болидът на " Макларън ", който в последните години е в блестящо оранжев цвят, ще бъде в напълно бразилски претекстове.
 
Вдъхновен от националния байрак на родината на Сена, болидът ще бъде жълт в главната си междинна част, зелен в задната част, а също по този начин и със сини претекстове на предното крило.

" За Краля на Монако ще се състезаваме в неговите цветове ", написаха от " Макларън ", представяйки новия дизайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР