Седни!, Дай лапа! – обикновено кучетата реагират на команди, което

...
Седни!, Дай лапа! – обикновено кучетата реагират на команди, което
Коментари Харесай

Най-независимите породи кучета

" Седни! ", " Дай лапа! " – нормално кучетата реагират на команди, което е доста значимо, най-много при секване на улица. Понякога обаче на четириногото му писва да извършва или пък сега желае нещо напълно друго. Кучетата си имат лична воля и това е добре, тъй като калява характера им. Ето кои породи са изключително самостоятелни и своенравни:

Ши тцу . Малкото куче-лъв е остаряла порода от Тибет. То е благо и чаровно и спада към по този начин наречените кучета играчки. Мъникът, чиито стопани постоянно сплитат на плитка дългата пухкава четина на главата му, доста обича да го галят. Понякога обаче демонстрира вироглавия си темперамент и желае да го оставят на мира.

Пекинез. Той също спада към така наречен „ лъвски кучета “ и е едно от най-старите кучета придружители на света. Има самостоятелен дух и завладяващ темперамент и не признава различен с изключение на притежателя си. Заради размера и гальовния си манталитет пекинезът е желан от по-възрастни и самотни хора. Но и той от време на време има потребност да го оставят намира.

Бигъл . Това несъмнено е една от най-интелигентните, само че и капризни породи кучета. Не обича да бъде самичък, заради което не трябва да го оставяте дълго без контрол. В противоположен случай рискувате да стартира да лае, да вие и да дъвче мебели. На това ефективно и пъргаво куче му се коства прекомерно неуместно да извършва елементарни команди, заради което не е уместно за начинаещи кучкари.

Борзая . Хрътката е едно от най-бързите сухоземни животни и се употребява още от XIV век  за гонене на дивеч. Това куче също е много самоволно – не обича да се подчинява и постоянно прави каквото му хрумне.

Басет . Това дългоухо куче е потомък на прастара френска порода. Тъй като басетът е доста устойчив и има извънредно подушване, се употребява за следотърсач. Когато това куче е „ на работа “, нищо не е в положение да го разсее. Също като бигъла и басетът не е подобаващ за начинаещи кучкари.

Акита . Подобно на всички японски кучета и акита носи името на мястото, откъдето произлиза – в тази ситуация префектура Акита. По-рано тези яки и набити кучета са се обучавали за ловци на мечки и пазачи, заради което са развили огромна автономия. Възпитанието на това куче би трябвало да е изключително строго. 

Аляски маламут . Като впрегатно куче аляският маламут е изключително работлив, товароспособен и самостоятелен – същинско работно животно, което става както за впряг, по този начин и за независима работа. Това красиво и мъдро куче е известно с опърничавия си манталитет. Ако не е натоварено със задача или не извършва напътствие, прави каквото си желае.

Пудел . Къде ми е кучето? Ако имате пудел, не изпадайте в суматоха, когато се отскубне от каишката или го пуснете да тича на воля. Този приветлив къдравелко няма да се загуби, тъй като може да намира самичък пътя към дома.

Немска овчарка . Догът постоянно се образова за полицейско куче и се употребява за намиране на опиати или изгубени хора. Затова е привикнал да работи независимо. Това високоинтелигентно куче е старателно и издръжливо.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР