Schaeffler Paravan Technologie, Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport и пилотът на

...
Schaeffler Paravan Technologie, Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport и пилотът на
Коментари Харесай

Черти на колата на бъдещето се развиват в DTM - видео

Schaeffler Paravan Technologie, Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport и водачът на Mercedes-AMG Максимилиан Бухк имат сполучливо трио за развиване на автотехниката на бъдещето употребявайки полето на автоспорта и не престават сполучливото си съдействие през сезон 2022 DTM. Заедно те доразвиват технологията за ръководство на Schaeffler Paravan Space Drive и ще употребяват знанията и данните от идващите 16 кръга на DTM шампионата с цел да вкарат нова технология в всеобщото произвеждане и в идващото потомство коли на OEM производителите.

Следващия уикенд сезонът стартира на Autodromo Internacional do Algarve в Портимао/Португалия. Mercedes-AMG GT3 #18 е оборудван с цифрова технология за ръководство Space Drive, което значи, че няма механична връзка сред кормилното ръководство и кормилния механизъм. Това към момента е надалеч за автомобилната промишленост, само че в бъдещите генерации коли ще бъде допустимо да се ръководи без кормилната колона.

„ Така ще наподобява автомобилът на бъдещето “ - споделя сигурно Роланд Арнолд, основен изпълнителен шеф на Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG. - „ Тук пишем автомобилната история, тъй като самостоятелно ръководените транспортни средства, които се ръководят от изкуствен интелект, датчици или ADAS системи, би трябвало да предават данни за ръководство цифрово към колелата и да ги връщат назад. Ние тестваме тази технология от 2019 година в тежки условия на спортната писта и от предишния сезон като част от DTM. Тестовото поле на моторните спортове е потвърден ускорител за развиване. "

Експертите на Schaeffler Paravan разчитат по тази причина на потвърден тим от 2021 година - Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport. „ Очакваме с неспокойствие сезона, даже в случай че тази година той ще бъде доста по-тежък “ - споделя шефът на тима Петер Мюке - "Основно работим върху бъдещето на автомобила и опцията да подкрепим това развиване прави екипа горделив. "

„ Нашата съществена задача е да събираме данни, които по-късно се обработват надлежно от инженерите по разработка и по-късно се подават назад в системата. И тук към този момент сме на доста високо равнище, само че още сме надалеч от края. Възможностите са толкоз големи за автомобилната промишленост мисля, че ще има още доста неща. "



29-годишният водач Максимилиан Бухк със сериозен опит в GT3 стои зад кормилното устройство Space Drive още веднъж тази година. Той ще има доста работа за този сезон: „ Задачата е да се подобрим спрямо предходната година, да надграждаме наученото тогава и, несъмнено, бихме желали да стартираме откъдето спряхме предходната година - с място на подиума. Като водач усещам, че доста се промени във връзка с технологиите. Разбира се, има и неща, които от време на време не работят толкоз добре. Това е част от развиването. Но постоянно върви в вярната посока и ние с него, като непрестанно доразвиваме технологията. "

Когато Максимилиан Бук стопира от повече от 250 км/ч до много под 100 км/ч в кривата Лагос в събота на 4653-метровата писта в Алгарве, завива и когато форсира в идната крива, той за малко поема своята крайник от газта, с цел да предотврати завъртването на кърмата. Помагат му многочислени "шпиони " на борда. Високочувствителните измервателни устройства записват, наред с други неща, ъгъла на завиване, странично и надлъжно ускоряване, ситуацията на педала на газта, скоростта и спирачната мощ на лидера.

Повече от 200 параметъра се записват непрекъснато и се трансферират към базата данни на Schaeffler Paravan. „ Ние сме първите, които преобразуват чувството за ръководство в електронни сигнали, с цел да го върнем на лидера като противоположна връзка посредством кормилното ръководство. Това е механически доста изискващо и вълнуващо предизвикателство за инженерите. В края на предходната година със събраните данни отидоха на тестовия стенд за ръководство и по този метод разширихме моделите ни транспортни средства, които са от значително значение за напредъка на по-нататъшното развиване “, споделя Хуберт Хюгле, основен механически шеф на Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co.KG.

„ Сега приказваме за усъвършенствания в детайлите и е значимо да синхронизираме тестванията, концепциите и резултатите, които създаваме на тестовия стенд с фактически измерените данни за транспортното средство, с цел да доразвием цялата комплицирана система. Това е задачата на тазгодишната DTM година. "

Space Drive е сполучливо тестван в моторните спортове от 2019 година и непрестанно се доразвива с данните, събрани на спортната писта. В DTM технологията Space Drive е част от регламентите от сезон 2021 година и се употребява и в други спортни серии и в офроуд рализоната.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР