През предстоящите летни ваканции цените на колите под наем в

...
През предстоящите летни ваканции цените на колите под наем в
Коментари Харесай

Цените на колите под наем рязко падат

През идните летни ваканции цените на колите чартърен в 20-те най-популярни страни ще бъдат доста по-евтини, в сравнение с преди година. Това оповестява порталът за онлайн съпоставяне Check24. Средно колите чартърен в 20-те най-популярни страни костват 49 евро дневно за идните празници. Това е с 18% по-малко, в сравнение с през летните ваканции през 2023 година

Цените падат най-вече в Ирландия. Колите чартърен там костват приблизително с 34 % по-малко от предходната година. От приблизително 77 евро през лятото на 2023 година цената дневно ще падне до 51 евро тази година.

В Австралия (-33 процента) и Португалия (-31 процента) тези цени за коли чартърен също ще паднат доста през 2024 година спрямо летните ваканции през 2023 година Средно колите чартърен в Австралия костват 50 евро дневно тази година и 39 евро дневно в Португалия.

„ Традиционно цените на колите чартърен се повишават през празничните интервали “ - споделя Андреас Шифелхолц, ръководещ шеф на коли чартърен в Check24 - „ Въпреки това следим по-ниски цени през всички празнични интервали тази година спрямо предходната година. Това е по този начин, тъй като пазарът на коли чартърен продължи да се възвръща след пандемията, рецесията с чиповете и усложненията в доставката на нови транспортни средства. “

Почиващите наемат най-евтините коли чартърен през лятната почивка със приблизително 35 евро дневно в Кипър. Има и евтини коли чартърен в Испания (38 евро приблизително на ден) и Португалия (39 евро приблизително на ден). В Норвегия, въпреки това, разноските за наем дневно са се нараснали приблизително с 15 % до 94 евро дневно. Колите чартърен в Южна Африка също означават нарастване на цените от шест % по отношение на лятото на 2023 година, като дневната цена е 46 евро.

Цените в Швеция са постоянни на 53 евро дневно. Най-популярните дестинации за пътуващите с коли чартърен това лято са Испания, Италия и Германия. Най-често резервираните дестинации на дълги дистанции включват Съединени американски щати, Канада и Южна Африка. Австралия е измежду 20-те най-хубави дестинации за коли чартърен за лятната почивка през 2024 година за първи път.

„ Препоръчително е да резервирате коли чартърен допустимо най-рано “, споделя Андреас Шифелхолц. Колкото повече наближава началото на ваканцията, толкоз повече ще порастват цените на колите чартърен, изключително в най-популярните ваканционни дестинации.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР