Съвременен апарат за обдишване на недоносени деца бе закупен със

...
Съвременен апарат за обдишване на недоносени деца бе закупен със
Коментари Харесай

Съвременен апарат за обдишване на недоносени деца бе закупен със средства от кампанията “Избери, за да помогнеш”

Съвременен уред за обдишване на недоносени деца бе закупен със средства от дарителската акция на Райфайзенбанк «Избери, с цел да помогнеш». Той към този момент действа в отделението по „ Неонатология “ на Специализираната акушеро-гинекологична болница Шейново и разрешава грижи за бебетата по нов за България способ, който е доста по-щадящ.

Годишно в болничното заведение се раждат над 2300 деца, като 6% от тях са недоносени. Новият уред разрешава дишане по непосредствен и натурален метод за всяко дете, без значение от зрелостта и размерите му, тъй че дихателната система последователно сама да поеме функционалностите си. Общата сума за идеята „ Нов Старт Живот “, която бе събрана по време на дарителската акция възлезе на близо 45 000 лева, като дарението единствено на Райфайзенбанк и 315 нейни чиновници, които поддържаха този план, бе 42 000 лева

Болница Шейново е най-старата АГ болница в страната, издигната през далечната 1935 година и в наши дни е на едно от първите места по раждаемост и качество на медицинските услуги. По време на акцията “Избери, с цел да помогнеш” 2017 година бяха събрани 226 152 лева за 22 благотворителни плана, като в самодейността със своите персонални дарения се включиха 1597 чиновници на Райфайзенбанк, a всяко подаяние на собствен чиновник, банката поддържа със сума до 100 лева Предстои 10-тото, юбилейно издание на акцията, в което чиновниците на Групата Райфайзен още веднъж ще поддържат публично значими и устойчиви планове за повече здрави деца, обгрижени възрастни хора, опазени естествени забележителности и съхранени български обичаи.

Сайтът на самодейността izberi.rbb.bg остава деен и на него ще се разгласяват докладите на организациите, включени в акцията, за това по какъв начин са изразходвали дарените средства.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР