Руският президент е готов да спре войната в Украйна с

...
Руският президент е готов да спре войната в Украйна с
Коментари Харесай

Готов ли е Путин да спре войната в Украйна?

Руският президент е подготвен да спре войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което да признае сегашните линии на бойното поле. Това оповестява организация Ройтерс, като се базира на четирима съветски източници. Единият от източниците е показал, че Путин може да се бори толкоз дълго, колкото е належащо, само че също по този начин е подготвен и за преустановяване на огъня - да замрази войната.

В Минск на среща с беларуския президент Владимир Путин разяснява опциите за договаряния.

" Що се отнася до преговорния развой, аз съм приказвал за това доста пъти. Сега виждаме, че още веднъж се възобновиха диалозите за нуждата от връщане към договарянията. Нека се върнат, само че не въз основа на това, което едната страна желае, а въз основа на тези съглашения от фундаментален темперамент, които бяха реализирани по време на сложни договаряния в Беларус и в Турция, и въз основа на днешните действителности ", сподели Владимир Путин, президент на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветският президент неведнъж е давал да се разбере, че Русия е отворена за разговор за реализиране на задачите си и уточни, че страната не желае " безконечна война “.

Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна не разясниха информацията. Един от източниците предвижда, че не може да се стигне до съглашение, до момента в който Зеленски е на власт, в случай че Русия не го заобиколи и не подписа договорка с Вашингтон. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който беше на посещаване в Киев предходната седмица, сподели пред кореспонденти, че не има вяра Путин да е заинтригуван от съществени договаряния.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР