Саудитският журналист Джамал Хашоги е бил обезглавен в консулството на

...
Саудитският журналист Джамал Хашоги е бил обезглавен в консулството на
Коментари Харесай

Джамал Хашоги е бил обезглавен и разчленен за 7 минути?

Саудитският публицист Джамал Хашоги е бил обезглавен в консулството на страната си в Истанбул, написа турският в. "Хюриет ".

Според изданието сътрудникът на вестник "Вашингтон пост " е бил малтретиран в страда на дипломатическата задача. Инквизиторите на Хашоги са му рязали пръстите, с цел да признае, че е бил непознат разузнавач. Той обаче изрично е отричал и тогава е бил обезглавен. "Тялото на мъжа е било разчленено за седем минути и тленните остатъци на журналиста са били изхвърлени в канализацията ", написа още вестникът, който твърди, че друга турска медия разполага с видеозапис на закононарушението и замитането на средите.

Известният с рецензиите си към Рияд Хашоги изчезна на 2 октомври в консулството. Днес вестник "Ню Йорк таймс " допусна, че в тази ситуация е бил забъркан и близкият до престолонаследника на Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман - Махер Абдулазис Мутреб. Той е бил чиновник на посолството на страната във Англия през 2007 година и разполага с дипломатически паспорт. Според медията на Съединени американски щати мъжът е бил всекидневен телохранител на принца.

Публикациите в турския и американския вестници излязоха, до момента в който държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо пътуваше от Рияд към Анкара. Първият посланик на Вашингтон след визитата си в Саудитска Арабия съобщи, че страната в Близкия изток няма да изолира никого от следствието на случая Хашоги. Помпейо дойде през днешния ден в Анкара. Той бе посрещнат на летището от турския президент Реджеп Ердоган.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР