Сътресения в родното джудо провокираха извънредно изборно събрание на 26

...
Сътресения в родното джудо провокираха извънредно изборно събрание на 26
Коментари Харесай

Сътресения пратиха джудото на избори

Сътресения в родното джудо предизвикаха изключително изборно заседание на 26 септември. През последните месеци федерацията е в рецесия, откакто в края на юни ръководителят Иван Василев-Шони насрочи общо заседание, само че съдът го разгласи за нелегитимно. Сред причините е, че е свикано зад тила на Управителния съвет.
Така изборът на нови членове на управата и промяна на оперативните хора в централата, надлежно на генералния секретар Асен Коруджиев и на спортния шеф Петьо Колев не минава. И двамата са във федерацията повече от 20 години. Първият не устоя на напрежението и се отдръпва от поста, а другият бе покосен от инфаркт и към този момент не е измежду живите.

Опитът за промяна на управническите органи провокира неодобрение измежду делегатите. Така 44 клуба от общо 76 привикват посредством Темида изключително изборно заседание и издигат за президент Румен Стоилов. Бизнесменът 13 години управляваше родното самбо, а сега е и вицепрезидент на международната и на европейската федерации по самбо.
Василев, който е европейски първенец по битка от Мадрид 74, пък управлява джудото към този момент 21 години.

Напрежението в родния спорт идва в навечерието на европейското за младежи, на което София е хазаин от 13 до 16 септември. А седмица по-късно националите при мъжете и дамите ще би трябвало да вземат участие на международното в Баку. В момента най-хубавите ни състезатели се приготвят в Япония и ще останат там до 30 август. Престоят им се поема напълно от домакините и част от меморандума, подписан сред двете страни за олимпийска подготовка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР