САЩ увеличават военното си присъствие в Европа заради новите заплахи,

...
САЩ увеличават военното си присъствие в Европа заради новите заплахи,
Коментари Харесай

САЩ увеличават военното си присъствие в Европа заради заплахата от Русия

САЩ усилват военното си наличие в Европа поради новите закани, които Русия сътвори като атакува Украйна. Това заяви президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на двудневна среща на НАТО в Мадрид, на която алиансът изготвя стратегическия си проект за бъдещо развиване.

НАТО ще бъде "укрепен във всички направления и във всяка област - суша, въздух и море ", сподели американският президент след срещата си с генералния секретар Йенс Столтенберг.

Байдън заяви, че Вашингтон усилва флота на американските морски разрушители в Испания от четири на шест и ще сътвори непрекъснат щаб в Полша на 5-ти армейски корпус.

Съединени американски щати също по този начин ще изпратят "допълнителна ротационна бригада " в Румъния , състояща се от "3000 бойци и още 2000 души боен личен състав " и ще ускори ротационното разполагане в балтийските страни.

Две спомагателни ескадрили със самолети F-35 ще бъдат изпратени във Англия , а повече противовъздушна защита и други устройства ще бъдат ситуирани в Германия и Италия .

„ Изпращаме безпогрешно обръщение, че НАТО е мощен, единен и стъпките, които подхващаме по време на тази среща на върха, ще усилят в допълнение нашата групова мощ “, сподели Байдън.

„ Истина е това, което споделяме, че офанзива против един е офанзива против всички “, добави американският президент пред кореспонденти при започване на работната сесия на водачите на НАТО.

Столтенберг сподели, че нарастването показва „ решителното водачество на американския президент “.

По думите му войната в Украйна е изправила НАТО пред най-голямото предизвикателство след Втората международна война. Столтенберг сподели още, че Москва съставлява директна опасност за сигурността на държавите-членки на алианса.

„ Ще заявим ясно, че Русия съставлява директна опасност за нашата сигурност “, сподели Столтенберг.

Той чака, че на срещата на върха на НАТО в Мадрид сътрудниците ще се спогодят да усилят военното наличие в Източна Европа преди идната година. Столтенберг сподели също, че чака бърза ратификация на присъединението на Швеция и Финландия към съюза, откакто против участието на двете скандинавски страни.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Двете Българии, които не се срещнаха към Народното събрание  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР