Чехия и Швейцария ще играят за титлата на световното първенство

...
Чехия и Швейцария ще играят за титлата на световното първенство
Коментари Харесай

Чехия и Швейцария ще играят на финал на световното първенство по хокей на лед

Чехия и Швейцария ще играят за купата на международното състезание по хокей на лед, което се организира в Чехия.

Домакините се класираха на финала, откакто надигра със 7:3 (2:2, 3:1, 2:0) Швеция пред близо 18 000 души в зала " О2 Арена " в чешката столица Прага.

На финала в неделя, 26 май, Чехия преследва седмата международна купа в историята си като независима страна и общо 13-та като правоприемник на спортните достижения на Чехословакия.

В воин за спечелилите се трансформира 25-годишният централен нападател на Каролина Хърикейнс от НХЛ Мартин Нечас с две попадения и две асистенции.

Последният домашен успех е като Чехословакия през 1985 година, а другояче Чехия не е ставала отличник на планетата от 2010 година в Германия, когато победи с 2:1 Русия. Оттогава чехите, водени в този момент от Радим Рулик, не бяха стигали до мача за купата.

Това бе и най-резултатният елиминационен дуел в историята на шампионатите на планетата сред представителните отбори на тези две страни.

Швеция нямаше позволен гол в първа третина преди полуфинала, като в никакъв случай и не бе изоставала в резултата. До това проваляне селекцията на Сам Халам имаше осем победи от осем мача.

Четирите попадения в първата част паднаха в границите на шест минути, като " трите корони " повеждаха и в двата случая.

Решаващ се оказа голът за 3:2 на Онджей Касе във втората третина, когато чехите имаха шанс шайбата да отиде при голмайстора от кънката на арбитър.

Швейцария стигна трети край в историята на участията си на международно състезание след успех с дузпи – 3:2 (в постоянното време 2:2 - (0:2, 1:0, 1:0) над рекордьора по трофеи (28) и настоящ първенец Канада.

46 спасявания направи вратарят на спечелилите Леонардо Дженони.

Швейцарците, водени от Патрик Фишер, поведоха през първата третина с попадения на Кевин Фиала и Нино Нийдеррайтер.

„ Кленовите листа “ понижиха през втората част посредством сина на българин Брандън Танев, който играе като нападател за Сиатъл Кракън в НХЛ.

Канада изравни две минути и седем секунди преди края посредством капитана си Джон Таварес от Торонто Мейпъл лийфс.

След като продължението приключи без попадения, се стигна до дузпи, в които вратарят на Швейцария Дженони избави три наказателни удара, а канадецът Оуен Пауър прати шайбата в рамката на вратата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР