САЩ подкрепят законопроектите, които регламентират механизъм за разследване на главния

...
САЩ подкрепят законопроектите, които регламентират механизъм за разследване на главния
Коментари Харесай

САЩ подкрепят закона за разследване на главния прокурор

САЩ поддържат законопроектите, които регламентират механизъм за следствие на основния прокурор. Това се схваща от на американското посолство във Facebook. 

" Съединените щати поддържат България в нейните продължаващи старания да укрепва своите институции, ангажирани с върховенството на правото. Присъединяваме се към Съвета на Европа, като насърчаваме България да позволи дългогодишните провокации пред одобряването на правовата страна, посочени от Съвета на Европа, Венецианската комисия и Европейската комисия. Тези провокации включват и своевременното приемане на промените, нужни за реализирането на Плана за възобновяване и резистентност. Оставаме в подготвеност да оказваме помощ на нашите български сътрудници в тези старания ", гласи позицията на Съединени американски щати. Тази седмица комитетът на министрите на съдебна експертиза утвърди за промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, регламентиращи следствията против основния прокурор. Законопроект в този дух внесе и " Демократична България ". България е под наблюдението на комитета на министрите поради казуса с недосегаемостта на основния прокурор, установен в на Съда в Страсбург по делото " Колеви против България " през ноември 2009 година Този проблем остава нерешен и до момента.

В четвъртък, до момента в който Висшият правосъден съвет обсъждаше законопроектите, основният прокурор Иван Гешев сподели, че предложенията се вършат за един човек - главния прокурор и че с тях се цели преодоляване на правосъдната система. Тогава правосъдният министър Крум Зарков му отговори, че непрестанно се оплаква и че светът не се върти към него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР