На 14 май 1954 г. Boeing, сега една от най-големите

...
На 14 май 1954 г. Boeing, сега една от най-големите
Коментари Харесай

Самолетите на Boeing навършиха 70 години: Хронология на върхове, спадове и турбуленция

На 14 май 1954 година Boeing, в този момент една от най-големите комерсиални аерокосмически компании в света, показа първия си търговски пътнически аероплан с реактивен мотор, модел 367 -80 първообраз, в завода Renton Field на южния бряг на езерото Вашингтон в щата Вашингтон, където реактивните самолети се създават и през днешния ден.

367-80 в последна сметка ще бъде пенсиониран на 22 януари 1970 година, само че не и преди неговата технология да бъде употребена за основаването на известния модел 707 – и по-късно на извънредно сполучливия 737.

Първоначално самолетните компании бяха внимателни по отношение на възприемането на реактивни технологии, като се позоваваха на терзания по отношение на разноските и равнищата на шума, наред с други неща. Въпреки това, сполучливите тестови полети на 367-80 демонстрираха напредъка на авиацията в увеличените скорости и височини.

В последна сметка този триумф постави основите за самолета 707 на Boeing, който беше пуснат на пазара през 1957 година Американската самолетна компания Pan Am стартира ред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР