Общински терен в София ще бъде предоставен за нуждите на

...
Общински терен в София ще бъде предоставен за нуждите на
Коментари Харесай

На входа на „Западния парк” ще се съхраняват иззети превозни средства от СДВР

Общински терен в София ще бъде възложен за потребностите на Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да могат там да се съхраняват конфискувани транспортни средства, които сега се паркират пред районните полицейски ръководства. Теренът е на входа на „ Западния парк ” и ще бъде предан безплатно на Столична дирекция на вътрешните работи за период от 10 години. Той е с повърхност 16 декара и до момента върху него е имало нелегално бунище, обясниха от общинската администрация.

Незаконното бунище на входа на „ Западния парк ” е проблем, неглижиран дълги години. Ежедневно тук се горят боклуци, които замърсяват околната среда, сподели ръководителят на СОС Цветомир Петров. Чрез отдаване на това място за потребностите на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се решат няколко казуса

„ Първият проблем е с противозаконното бунище, защото това ще бъде всичкото изчистено, ще бъде облагородено и ще бъде приготвено, с цел да може Столична дирекция на вътрешните работи да го използва. Второто, което е, ще решим казуса с отнетите коли, защото те сега седят на пред районните ръководства, а действително там ще освободим места за паркиране и тук ще създадем огромен паркинг. Третото, което е като проблем, е сигурността в региона, която може да бъде един от най-важните, защото тук ще има всекидневно полиция, ще имаме видеонаблюдение, ще имаме осветление на квартала и действително това ежедневно да се горят тук боклуци и да се носят тук боклуци ще завърши. “, сподели Петров.

Теренът е 16 декара и ще бъде предан безплатно на Столична дирекция на вътрешните работи за период от 10 години.

„ Сумата, която е за облагородяване е много дребна на база на какви проблеми решаваме освен на регион Красна Поляна, а и на цяла София, защото всички знаете, че това, което се гори тук, отива в цяла София. Оценката на нуждата - няма паркинг в София, в случай че приказваме за паркинга на Столична дирекция на вътрешните работи, няма подобен паркинг. Отидете пред което и до районно ръководство и ще видите доста изоставени коли, които дори вземат паркоместа на живущите в региона “, добави той.

Това е взаимна самодейност сред регион „ Красна поляна ” и Столична дирекция на вътрешните работи, а за улеснение на репатрирането ще се обезпечи достъп и по ул. „ Несебър ”, посочи кметът на региона Димитър Петров. Проектът ще се прегледа на съвещанието на СОС този четвъртък, Цветомир Петров се надява, че той ще бъде подсилен от общинските съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР