САЩ днес взеха на прицел руски снабдителни вериги, като наложиха

...
САЩ днес взеха на прицел руски снабдителни вериги, като наложиха
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции срещу мрежа за военни поръчки, подпомагаща Русия

Съединени американски щати през днешния ден взеха на прицел съветски снабдителни вериги, като постановиха наказания против 14 физически и 28 юридически лица , за които настояват, че са част от интернационална мрежа, която закупува технологии в поддръжка на съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи наказания на членове на фамилията на съветския олигарх Сюлейман Керимов, както и физически лица, за които твърди, че са работили като финансови медиатори в мрежата на Керимов.

" Съединени американски щати ще продължат да нарушават снабдителните вериги и да карат помагачите на президента Путин да заплащат висока цена, както и всички, които поддържат бруталните дейности на Русия против нейната съседка ", се споделя в изказване на Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Министерството на финансите на Съединени американски щати добави към черния лист " Миландър " съветска компания за микроелектроника, за която Вашингтон твърди, че е част от инфраструктурата за военна изследователска работа и разработки на Москва. В листата са включени и три юридически лица, свързани с компанията, както и няколко физически лица на управителни постове в нея.

Министерството на финансите наложи наказания против огромни компании от военната промишленост в Русия и министерството на търговията спря износа на създадени в Съединени американски щати съставни елементи, както и американски технологии, употребявани от част от съветската военна техника.

Русия съумя да се достави с ирански дронове, с които нападна градове и енергийната инфраструктура в Украйна. Иранските военни структури и промишлености към този момент са глобени от Съединени американски щати поради нуклеарната стратегия на Техеран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР