Със задълбочаването на проблема с глобалното затопляне и замърсяването на

...
Със задълбочаването на проблема с глобалното затопляне и замърсяването на
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако човечеството изчезне внезапно

Със задълбочаването на казуса с световното стопляне и замърсяването на въздуха и водата, неизбежно е да се запитаме какво би се случило, в случай че човечеството ненадейно се изпари. На този въпрос ни дават отговор канадците Мичъл Мофит и Грегъри Браун в своя образователен YouTube канал ASAPScience. В последователен ред те изброяват вероятните последици:

Без човешко наличие, електроцентралите ще престанат да работят. Без ток, всички електрически огради ще спрат да действат, вследствие на което над милиард и половина крави, милиард свине и 20 милиарда кокошки ще избягат в търсене на храна.

Те обаче ще станат жертва на своя апетит или на този на кучетата и котките, доста от които, заради обстоятелството, че към този момент са лишени от примитивните си инстинкти за оцеляване, ще послужат за закуска на по-свирепи хищници като вълци, чакали, лъвове и други.

Броят на всички други скотски типове, които зависят от типа ни, като плъхове и хлебарки, фрапантно ще намалее. Въшките ще изчезнат изцяло.

Булевардите ще се трансфорат в реки, а подземните железници ще бъдат наводнени. Модерните жилища, направени от дървесина, ще изгорят или ще бъдат изядени от термити. Металните и стоманени структури ще ръждясат.

Животинските типове, чието изгубване не сме съумели да причиним, ще възвърнат числеността си, само че местоположението им ще остане вечно изменена поради въздействието на индивида.

Онова, което обаче ще устои на натиска на времето и метеорологичните условия, са нашите боклуци, направени от пластмаса и вулканизирана гума.

Добрата вест е, че прословутите египетски пирамиди ще останат недокоснати за много дълго време, защото в пустините няма влага, която да ги унищожи.

Въглеродният диоксид ще се върне към естествените си стойности, само че радиоактивните детайли ще останат.

Какво биха си помислили извънземните за нашата планета и живота на нея, можете да видите във видеото изпод:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР